«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ»! ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ»

ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΥ

πηρε

ευρω

στις

αναγκες

ομως

τετοιο

αφου

οπως

υβριζει

λεει

απαντηση

λιγο

πριν

θεμα

εχει

Τοπικά νέαΤρίτη , 21 Ιουλίου 2020
Short Url:
indobserver.gr/.mZ6

 Με απογευματινό και μειωμένο ωράριο πληρώνουν βαριά οι μαθητές των 1ου Λύκειου & 1ου Γυμνασίου Χολαργού την διοικητική ανεπάρκεια Αποστολόπουλου

Πολύ βαριά πλήρωσαν και θα πληρώσουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού την διοικητική ανικανότητα του κ. Αποστολόπουλου, εξ αιτίας του ανεπαρκούς σχεδιασμού του για το έργο στο κτίριο της Καραϊσκάκη, που έδωσε το «πράσινο φως» στον εργολάβο, χωρίς να έχει πρώτα εξασφαλίσει την μετεγκατάσταση του σχολείου. Με αποκορύφωμα την αντιπαιδαγωγική πρόταση του, για απογευματινό ωράριο για το Λύκειο, και μειωμένο και για τα δύο σχολεία, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ήδη τον προηγούμενο Μάιο οι τελειόφοιτοι μαθητές προετοιμάστηκαν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις με τα κομπρεσέρ να χτυπάνε στους διπλανούς τοίχους κάνοντας μάθημα μέσα σε ένα εργοτάξιο. Ήδη όλες οι τάξεις του 1ου Λυκείου απορρυθμίστηκαν εντελώς, μέχρι η λειτουργική καθυστέρηση της διοίκησης Αποστολόπουλου να προσαρμοστεί στο πως πρέπει να λειτουργεί ένα σχολείο.
Και αφού η διοίκηση Αποστολόπουλου διέλυσε όλα τα δημοτικά με τους κακούς της σχεδιασμούς, τις μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, τις άστοχες και ασύμμετρες κατανομές, τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει και το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού προγραμματίζοντας να μεταφέρει εκεί και το 1ο Λύκειο στοιβάζοντας 550 παιδιά από 12 έως 18 ετών σε ένα σχολείο χωρητικότητας 300, σε μια εποχή μάλιστα μέγιστης απειλής της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με περισσή ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και αλαζονεία η διοίκηση Αποστολόπουλου αγνοούσε τις φωνές μας για την ανάγκη προγραμματισμού των έργων εδώ και πέντε χρόνια. Με περισσή άγνοια βασικών αρχών σχεδιασμού προχώρησε στην κατασκευή ενός "φαραωνικού έργου" που θα έπρεπε να θέσει το σχολείο εκτός λειτουργίας για τρία τουλάχιστον χρόνια, χωρίς να την απασχολεί που θα φοιτήσουν τα παιδιά του Λυκείου τις χρονιές αυτές.
Τονίζουμε ότι το θέλουμε το έργο, αφού είμαστε εμείς που διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την επισκευή του 1ου Λυκείου Χολαργού από την Περιφέρεια Αττικής το 2015.
Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα έργο, όμως, πολύ μικρότερο (που μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε σχολικές διακοπές και αργίες) καθώς το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια είναι "κόκκινο" και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών.
Με περισσή άγνοια κινδύνου και μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου είχε δημιουργήσει, υπέγραψε τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο παράλληλα με τα έργα, παρά τις εκκλήσεις και τις αντιρρήσεις του Συλλόγου Γονέων.
Ζητήσαμε, ακόμη και λίγο πριν την εκκίνηση των εργασιών, τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου βλέποντας τον πρόδηλο κίνδυνο και τα αδιέξοδα, που θα δημιουργηθούν από την ανικανότητα προγραμματισμού και σχεδιασμού της διοίκησης Αποστολόπουλου. Μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Ζητήσαμε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Τεχνικών Έργων ως ελάχιστο δείγμα ανάληψης ευθυνών από τη διοίκηση και ο κ. Αποστολόπουλος μας αγνόησε επιδεικτικά για ακόμη μια φορά. Γεγονός όμως, που απέδειξε ότι οι χειρισμοί ήταν όλοι κατευθυνόμενοι αποκλειστικά από τον ίδιο το Δήμαρχο!
Και τώρα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το σχέδιο του εναντίον των μαθητών μας συστεγάζοντας, το 1ο Λύκειο, στο 1ο Γυμνάσιο παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των ειδικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κάτι τέτοιο είναι λειτουργικά αδύνατο, αλλά κυρίως παιδαγωγικά απαράδεκτο.
Η διοίκηση Αποστολόπουλου μετά το αντιπαιδαγωγικό "έγκλημα" που διέπραξε επί τρία χρόνια στερώντας στους μικρούς μαθητές την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τώρα ετοιμάζεται να διαπράξει ένα παρόμοιο, προτείνοντας μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, συρρικνωμένα διαλείμματα για έφηβους μαθητές και απογευματινή βάρδια στα σχολεία του δήμου μας, φέρνοντας έτσι σε μειονεκτική θέση τα παιδιά του Λυκείου που προετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα ελληνόπουλα στις πανελλήνιες εξετάσεις!
Ο Δήμος μας θα γυρίσει 40 χρόνια πίσω, στην απογευματινή βάρδια των σχολείων, κορυφώνοντας την ήδη συντελούμενη απαξίωση των σχολειών μας, με την έλλειψη χώρων και υποδομών.
Η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" καλεί τους γονείς να οργανωθούν και να αντιδράσουν μπροστά σε μια ανεύθυνη, αδιάφορη και ανίκανη διοίκηση, που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι φωτογραφίες δημοσίων σχέσεων και οι χοροί στις πίστες.
Καλούμε του γονείς, να προστατεύσουν τα παιδιά τους, απέναντι σε μια επικίνδυνη δημοτική αρχή που αδιαφορεί πλήρως για την μαθητιώσα νεολαία και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και δικαστικά, να εξασφαλίσουν ασφαλείς όρους και κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες για τα παιδιά τους.

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στις ανακρίβειες των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για το ζήτημα της σχολικής στέγης

Η τυχοδιωκτική πολιτική των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο ζήτημα της σχολικής στέγης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την σχολική κοινότητα ως πεδίο πολιτικής σύγκρουσης με μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Αποξενωμένοι από τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας οι εκπρόσωποι των 8 προτάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν απόψεις και κρίσεις που έχουν διαψευστεί από τα γεγονότα.

Αρχικά προέβλεψαν με βεβαιότητα ότι το κτίριο που μίσθωνε το Πολωνικό σχολείο δεν είναι διαθέσιμο ώστε να μισθωθεί και να λειτουργήσει προς όφελος των μαθητών του Δήμου μας.

Δυστυχώς για τις 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τον Ιανουάριο του 2020 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση - διακήρυξη για τη μίσθωση σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ναυαρίνου ιδιοκτησίας του κ. Σπυρόπουλου.

Στη συνέχεια οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι δεν υπολογίζει σωστά τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία ενόψει της έναρξης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και ως νεότερες Κασσάνδρες προέβλεπαν ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των εγγραφών. Λίγο καιρό μετά, με τις εγγραφές να κυμαίνονται στα πλαίσια που ο Δήμος έχει οριοθετήσει, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο μας ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κανονικά και χωρίς να απαιτείται χρήση προκάτ αιθουσών όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας.

Πρόσφατα δε, σε τελευταία της ανακοίνωση η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ κάνει λόγο για "μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων" τη στιγμή που η δημοτική αρχή έχει παραδώσει τα προηγούμενα χρόνια ένα νηπιαγωγείο στην οδό Φειδίου, έχει προβεί στις αγορές δύο ακινήτων για την κάλυψη αναγκών της σχολικής κοινότητας (το ακίνητο επί της οδού Αναστάσεως 92 που θα φιλοξενήσει νηπιαγωγείο και το ακίνητο της οδού Αριστοτέλους που επίσης προορίζεται να καλύψει ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης) και παράλληλα έχει μισθώσει για δέκα έτη και το σχολικό συγκρότημα όπου λειτουργούσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Σπυρόπουλου.

Επιπλέον όμως, με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών ιδρύονται στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού τέσσερις (4) νέες σχολικές μονάδες το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, καθώς και τα 7ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 4ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, με τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ απλά να παρακολουθούν τις εξελίξεις που διαψεύδουν συνεχώς τις προβλέψεις και τις κρίσεις τους.

Ερχόμενοι στο ζήτημα του σχολικού κτιρίου του 1ου Λυκείου Χολαργού, αφενός μαθαίνουμε από την ανακοίνωση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι "κόκκινο και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών" και ότι διεκδίκησαν και πέτυχαν τη χρηματοδότηση του έργου, ενός έργου όμως πολύ μικρότερου, όπως υποστηρίζουν, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Εμείς ως διοίκηση δεν κόβουμε ή επεκτείνουμε τα έργα κατά το δοκούν και με πολιτικές σκοπιμότητες. Προωθούμε τα έργα που έχει ανάγκη το σχολικό συγκρότημα, που βάσει μάλιστα της επιχειρηματολογίας των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, είναι ακατάλληλο. Το μαγικό ραβδάκι όμως των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα μετέτρεπε ένα κτίριο από ακατάλληλο σε κατάλληλο με ένα μικρό έργο που θα υλοποιούνταν κατά τις σχολικές διακοπές.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα παραμείνουμε στις μελέτες και τις προτάσεις των ειδικών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετσοκόψουμε ένα έργο που κρίνεται αναγκαίο. Ας δημοσιοποιήσουν οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ποιες εργασίες θεωρούν περιττές από το έργο που σήμερα εξελίσσεται. Επίσης περιμένουμε να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες που δήθεν έκαναν για την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσον δε αφορά στη λειτουργία του σχολείου, ήδη από την μελέτη δημοπράτησης του έργου, ο Δήμος είχε συζητήσει πιθανές λύσεις καταλήγοντας στα εξής εφικτά ενδεχόμενα:

είτε

Την λειτουργία των δύο τάξεων (Β και Γ λυκείου) στο κτίριο όπου δεν διεξάγονται εργασίες και την μεταφορά της Α' λυκείου σε διαθέσιμες αίθουσες του Α' Γυμνασίου

είτε

Την λειτουργία του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες στο κτίριο του Α' Γυμνασίου.

Όλο δε αυτό το διάστημα δεν υπήρξε από κανέναν κάποια άλλη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, παρά μόνο η πρόθεση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα, επιχειρώντας ακροβασίες και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

Σύντομα όμως στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, και σε αυτό το ζήτημα η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα παραμείνει ουραγός αναμένοντας να αποκομίσει μικροπολιτικά και μόνο οφέλη.

Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι σε όλα τα ζητήματα του Δήμου, κυρίως όμως στα ζητήματα της παιδείας οι πολίτες περιμένουν από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις. Οι συλλήβδην κατηγορίες και η απαξίωση των ενεργειών του Δήμου λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, για λίγο όμως χρονικό διάστημα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος πραγματικά μεριμνά για τα τοπικά ζητήματα και ποιος αναλώνεται σε αλλεπάλληλους τακτικισμούς και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί, μας υβρίζει...

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί που του προσφέρουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις που έστω και μετά από πέντε και έξι χρόνια τις υιοθετεί.. μας λέει και τυχοδιώκτες.
Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια τον πιέζαμε και τον προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους να μην εξασφαλίσει για χρήση όλο το κτίριο του Πολωνικού Σχολείου και για την ανάγκη εξεύρεσης νέων σχολικών εγκαταστάσεων (πρόταση με τον οποία διαφωνούσε), ενώ τελικά κατάλαβε το λάθος του και την υιοθέτησε, μας βρίζει και από πάνω.
Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια του επισημαίνουμε την αύξηση των μαθητών στα σχολεία που κάθε χρόνο τα μετράει λάθος και την άμεση ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες, μας μέμφεται επειδή μία και μόνο χρονιά τα παιδιά μειώθηκαν. Αλήθεια ποιος είναι τυχοδιώκτης όταν προσπαθεί να πιαστεί από μία χρονιά για να δικαιολογήσει την αδράνεια έξι χρόνων;
Να δούμε, όμως τι θα λέει του χρόνου.
Αντί να μας ευχαριστεί, που επί τρία χρόνια τον πιέζουμε να εντάξει και τους μικρούς μαθητές του Δήμου μας στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με την οποία διαφωνούσε κατηγορηματικά και του θυμίζαμε ότι πρέπει να κάνει προγραμματισμό, μας λοιδορεί τώρα που κατάλαβε ότι πρέπει να την εφαρμόσει υποχρεωτικά.
Αντί να μας ευχαριστεί, που του λέγαμε ότι η αγορά του οικοπέδου της Αριστοτέλους έπρεπε να γίνει για Νηπιαγωγείο και όχι για Παιδικό Σταθμό, τώρα που κατάλαβε το λάθος του και αλλάζει τη χρήση, μας υβρίζει.
Αντί να μας ευχαριστεί, που τον πιέζαμε να κάνει αγορές οικοπέδων για σχολικές μονάδες, τώρα που κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει και το κτίριο της οδού Αναστάσεως σε Νηπιαγωγείο και όχι για τις υπηρεσίες Πρασίνου που το προόριζε, μας ειρωνεύεται.
Τέλος, στην υπόθεση του 1ου Λυκείου Χολαργού, αντί να μας ευχαριστεί δημοσίως όπως κάνουν όλοι οι αξιοπρεπείς δήμαρχοι, που δράσαμε έγκαιρα και πείσαμε την Περιφέρεια Αττικής, αντί να χρηματοδοτήσει πλατείες κι εκκκλησίες που της ζητούσε, να επιχορηγήσει την αναβάθμιση του 1ου Λυκείου, που καταρρέει και αντί να μας ευχαριστήσει που εδώ και τρία χρόνια τον είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιο έργο δεν γίνεται με παράλληλο μάθημα και ότι έπρεπε είτε να σπάσει το έργο σε τρία, είτε να εξασφαλίσει μετεγκατάσταση, διότι όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος του, το κτίριο είναι "κόκκινο", προσπαθεί με ψέματα να μας απαξιώσει.
Για μια φορά ακόμη με την ανακοίνωσή του ο κ. Αποστολόπουλος αποδεικνύει κατηγορηματικά, ότι ακούει με προσοχή τις προτάσεις μας, μετά από μια τεράστια καθυστέρηση και αφού έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους συνδημότες μας, τις υιοθετεί, αλλά επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν κάνουμε προτάσεις, διότι διακατέχεται από ένα υπερμεγέθες πολιτικό κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι μας.
Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να απαξιώσει τη συμβολή μας και τον ρόλο μας στο δημόσιο διάλογο ζημιώνοντας ουσιαστικά τους δημότες του. Στην αρχή έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που του λέγαμε.
Έτσι έχασε τη συμμετοχή του στην διαβούλευση του ΠΕΠ Αττικής για την χρηματοδότηση των αναγκών του Δήμου που μπορούσε να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, όπως έκαναν άλλοι δήμοι (Φάληρο, Παλλήνη, κλπ).
Έτσι έχασε την χρηματοδότηση άνω των 130 εκ. ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε., όπως έκαναν οι δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Άλιμος και άλλοι.
Έτσι έχασε προγράμματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως έκανε ο Πειραιάς.
Έτσι έχασε την επένδυση για τα σχολεία ύψους 70 εκ. ευρώ από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όπως έκαναν οι δήμοι Μοσχάτου, Αγ. Ι. Ρέντη κ.ά.
Έτσι στέρησε από τους γονείς και τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης εδώ και έξι χρόνια και την χρηματοδότηση τους από το πρόγραμμα Εναρμόνιση, όπως έκαναν δήμοι σαν τον Νεάπολης-Συκεών κ.ά.
Έτσι απέτυχε παταγωδώς στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε αντίθεση με άλλους όπως το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια κ.ά.
Έτσι απέτυχε στο να φτιάξει εδώ και έξι χρόνια ένα "μπαλόνι" στον Τσακό, αφού δεν εφάρμοσε τη μέθοδο που του λέγαμε του Δήμου Ηλιούπολης που το έφτιαξε σε 60 μέρες.
Έτσι απέτυχε να βάλει γκαζόν στο γήπεδο της Κύπρου τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής έφτιαξαν ένα και δύο γήπεδα ολόκληρα με κερκίδες και αποδυτήρια.
Έτσι απέτυχε στα πεζοδρόμια, στη διαχείριση πρασίνου κ.λπ.
Τέλος, έτσι την πάτησε στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού που δεν μας άκουσε και χρέωσε τους δημότες απ' ευθείς στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με 9,7 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο δανεισμού 8% αντί 2,15% που εμείς του προτείναμε, όπως έκανε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που πρώτος ολοκλήρωσε και δοκίμασε το σύστημα.
Τώρα που μετά από έξι χρόνια συνειδητοποιεί ότι είναι πια αναγκασμένος να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, μπροστά στα ανυπέρβλητα αδιέξοδά του και στην ένδεια χρηματοδοτήσεων που τον ανάγκασαν να εξανεμίσει ακόμη και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που πήρε «δώρο» από την Αττική Οδό, άλλαξε το σύστημα και ξεκίνησε τις ύβρεις και τις συκοφαντίες.
Εμείς δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε παρά τη μεγάλη απογοήτευση που μας δημιουργούν η ανικανότητα και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής.
Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να πιστεύει και να χρησιμοποιεί σοβαρές μελέτες για ολοκληρωμένες πολιτικές στο θέμα της Βιώσιμης Κινητικότητας, της στάθμευσης και των πεζοδρομίων, στο θέμα της ανάπτυξης του πρασίνου, στο θέμα της αλλαγής της φυσιογνωμίας των σχολείων, στο θέμα της παραγωγής τοπικού πολιτισμού, στο θέμα της εταιρικής σχέσης με τα αθλητικά σωματεία, στο θέμα της τοπικής ανάπτυξης μέσω έξυπνης εξειδίκευσης, στο θέμα της τοπικής διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, και τέλος στο θέμα της ανάγκης για συμμετοχική δημοκρατία και ηλεκτρονική διαπληροφοριακή διακυβέρνηση.
Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας μαθαίνουν και συνειδητοποιούν αυτές τις απόλυτα αναγκαίες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας προτεραιότητες.

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΣΕΚΑΝΗΣΑ». ΒΙΝΤΕΟ
Εθνικά θέματαπριν από 15 ώρες
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΣΕΚΑΝΗΣΑ». ΒΙΝΤΕΟ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟ@ΣΟ@ΦΑΚΙ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ! ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΙΑ ΚΛΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΨΟΥΛΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εθνικά θέματαπριν από 17 ώρες
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ! ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΙΑ ΚΛΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΨΟΥΛΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ...ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ! ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ!
Εθνικά θέματαπριν από 17 ώρες
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ! ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β.ΖΟΡΜΠΑ-Η.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Β.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τοπικά νέαΚυριακή , 2 Αυγούστου 2020
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β.ΖΟΡΜΠΑ-Η.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Β.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ: ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ. ΒΙΝΤΕΟ
ΚοινωνίαΣάββατο , 1 Αυγούστου 2020
ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ: ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ. ΒΙΝΤΕΟ
ΙΔΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!
Χ. ΑΚΑΡ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ»! ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!
Εθνικά θέματαΣάββατο , 1 Αυγούστου 2020
Χ. ΑΚΑΡ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ»! ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ!
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ LOCKDOWN ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΩ SMS. ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΤΥΧΑΙΟ; 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΝ′ ΟΨΕΙ!
ΚοινωνίαΣάββατο , 1 Αυγούστου 2020
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ LOCKDOWN ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΩ SMS. ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΤΥΧΑΙΟ; 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΝ′ ΟΨΕΙ!
ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ; ΣΩΠΑΑΑ ΚΑΛΕ...
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ! ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚοινωνίαΣάββατο , 1 Αυγούστου 2020
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ! ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΜΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ! ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΚοινωνίαΣάββατο , 1 Αυγούστου 2020
ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΜΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ! ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΘΑ ΣΕ... ΣΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΚοινωνίαΠαρασκευή , 31 Ιουλίου 2020
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΘΑ ΣΕ... ΣΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ! ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!
ΚοινωνίαΠαρασκευή , 31 Ιουλίου 2020
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ! ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!
ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ: Η ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΦΗ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ
Εθνικά θέματαΠαρασκευή , 31 Ιουλίου 2020
ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ: Η ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΦΗ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ
Το 588 τεύχος της εφημερίδας μαςΤο 588 τεύχος της εφημερίδας μας
Κάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούςΚάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούς
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟ
.
.
Τα πάντα για το κομπιούτερ σας. ΜΕΤΤΩΝΟΣ 78 ΧΟΛΑΡΓΤα πάντα για το κομπιούτερ σας. ΜΕΤΤΩΝΟΣ 78 ΧΟΛΑΡΓ
ΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
.
.
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

«ΠΟΛΕΜΟΣ»  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ»! ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ»
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ»! ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ»
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΥ
OptoCenter-μπείτε στο site μας και κάντε την παραγ
© 2020 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved