ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ-ΣΙΩΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ: «ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ...ΣΩΖΟΥΝ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

στις

υπαρχει

ομως

κανεις

κανεις

αλλος

παιρνει

τροπο

οπως

διαβαστε

απαντηση

θεμα

εχει

κατι

χρονια

Τοπικά νέαΔευτέρα , 27 Ιανουαρίου 2020
Short Url:
indobserver.gr/.mPC

 Από αναγνώστη μας που διάβασε τη σχετική πρόταση των δημοτικών συμβούλων Χαμηλοθώρη-Σιώτου (πάνω φωτό):

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Διάβασα το θέμα σχετικά με τις φόλες και τα αδέσποτα, καθώς επίσης και της προτάσεις των δύο αξιότιμων Δημοτικών Συμβούλων Σιώτη και Χαμηλοθώρη.
Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό τους, και με την επιφύλαξη των όσων θα εκφράσω (διότι δεν γνωρίζω επακριβώς κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας), θέτω απλώς κάποιους προβληματισμούς μου.


«Στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης προτείνουμε την εκπόνηση προγραμμάτων φιλοζωίας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές μικρών ζώων και κτηνιάτρους μέσα στα σχολεία.
Προτείνουμε δράσεις ενημέρωσης για τους δημότες από την ιστοσελίδα του Δήμου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα αναφέρεται αναλυτικά και η σχετική νομοθεσία».
Σαφώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και δη των παιδιών/εφήβων, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Δυστυχώς, τα παιδιά μεγαλώνουν πλέον στερούμενα βασικών γνώσεων είτε καθημερινότητας είτε διαχείρισης απλών προβλημάτων και κρίσεων (το να ξέρεις, ας πούμε, πού είναι ο γενικός διακόπτης του νερού στο σπίτι σου, δεν απαιτεί ούτε ενηλικίωση ούτε πτυχίο από το Harvard), μεγαλώνουν στερούμενα σεβασμού, ήθους, πειθαρχίας και τήρησης κανόνων (κλασσικό παράδειγμα ο υπ'αριθμόν ένα λόγος αποκλεισμού από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ : ΜΗ ΟΡΘΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ), μεγαλώνουν με απαξίωση και αδιαφορία προς οτιδήποτε δεν είναι δικό τους (περιβάλλον, αυτοκίνητο του γείτονα, μαγαζί του γείτονα, κατοικίδιο του γείτονα, κ.ο.κ.). Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό πράγματα. Στα πλαίσια, λοιπόν, του ότι εμείς οι ίδιοι μεγαλώνουμε παιδιά με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο αποδεσμευμένοι πλέον από τα «βαρίδια του παρελθόντος» (πιο ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, χωρίς τιμωρίες, χωρίς ανταλλάγματα), εντάσσεται και το θέμα των αδέσποτων ζώων.
Αυτοί που βάζουν τις φόλες, δεν είμαστε ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο αδερφός σου, ούτε ο αδερφός μου, ούτε η μητέρα μου, ούτε η δική σου, ούτε οι αξιότιμες
κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε ο Δήμαρχος. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια στις παραλίες (και που μετά πάμε εγώ κι εσύ ως εθελοντές για να καθαρίσουμε), είναι οι ίδιοι με αυτούς που παρκάρουν όπου βρουν και όπως βολευτούν, είναι οι ίδιοι με αυτούς που σπάνε τις βιτρίνες, είναι οι ίδιοι με αυτούς που υποχρεώνουν μια συμμαθήτριά τους να γλύψει μια τούρκικη τουαλέτα (ανήκουστα πράγματα!), είναι οι ίδιοι που δεν σηκώνονται μέσα στο Μετρό για να καθίσει μια κυρία σε ενδιαφέρουσα –άσε που ενδέχεται να μην γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το «σε ενδιαφέρουσα». Είναι οι ίδιοι με αυτούς που κόβουν ένα νεράτζι από την νερατζιά του πεζοδρομίου και για πλάκα το πετάνε όπου νάναι. Και άμα σπάσει και κανένα τζάμι αυτοκινήτου, θα πούμε όλοι
«ε... παιδιά είναι». Είναι οι ίδιοι που το καλοκαίρι που σταματά το σχολείο, βγαίνουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους στις 4 το μεσημέρι και παίζουν μπάσκετ. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι ώρα κοινής ησυχίας και ο γείτονας ξεκουράζεται. Είναι οι ίδιοι που πάνε βόλτα με το κατοικίδιό τους και το αφήνουν να κάνει την ανάγκη του έξω από την δική μου πόρτα. Όμως, όταν εγώ θα δω (ή θα πατήσω) τα περιττώματα, δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης του κατοικιδίου εκεί για να φωνάξω την Αστυνομία!
Άρα, τι προσδοκούμε από την εκπόνηση προγραμμάτων φιλοζωίας; Να πάνε, δηλαδή, οι ειδικοί, να πούνε όσα πρέπει να πουν, και μετά; ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ; Πώς θα μάθουμε εάν τα παιδιά που παρακολούθησαν τα προγράμματα ευαισθητοποίησης θα ανταποκριθούν; Θα περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις φόλες; Ή θα περιμένουμε να δούμε αύξηση στις υιοθεσίες;
Στις αναρτήσεις, για παράδειγμα, για υιοθεσία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα
του Δήμου, τι ποσοστό ανταπόκρισης υπάρχει; Πόσοι υιοθετούν;
Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε (και μόνο, να ελπίζουμε) είναι ότι η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως!
Όσο για την σχετική νομοθεσία, ναι, η νομοθεσία υπάρχει. Είναι δυνατόν όμως να βρεις αυτόν που βάζει τη φόλα; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ! Τι να το κάνω, λοιπόν, να μπει η σχετική νομοθεσία στην ιστοσελίδα του Δήμου; Άντε και την βάλαμε. Και λοιπόν; Εδώ, αποδεδειγμένα περιστατικά κακοποίησης ζώων τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν εκδικαστεί οι υποθέσεις, είναι αμφίβολο το αν ο καταδικασθείς έχει υποχρεωθεί να πληρώσει το πρόστιμο ή εάν μπαίνει στην διαδικασία «με αναστολή».
Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι ένα αρρωστημένο μυαλό θα διορθωθεί με την ανάρτηση της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα του Δήμου; Ή ότι θα διορθωθεί επειδή πλήρωσε τρία χιλιάρικα πρόστιμο (αν πλήρωσε τελικά);
Μόνο μία (και επιφανειακή, ακόμη) αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αποκαλύπτει το πλήθος των Ομάδων που είτε διασώζουν είτε προωθούν για υιοθεσία είτε περιθάλπουν αδέσποτα ανά την επικράτεια. Εγώ προσωπικά, «ακολουθούσα» μέχρι πρότινος δύο τέτοιες ομάδες. Κάποια στιγμή σταμάτησα να τις «ακολουθώ», διότι τα σχόλια που διάβαζα και οι αναρτήσεις των δήθεν «φίλων» των Ομάδων αυτών, με έκαναν και έφριξα! Οι καρδούλες και τα like, δεν σώζουν ζωές. Ούτε και οι βρισιές για όσους αναγκάζονται (για διάφορους λόγους) να δώσουν τα ζώα τους προς υιοθεσία.
Θέλω να πω πως και τα κοινωνικά δίκτυα πλέον, τείνουν να γίνουν περιοχές ανάρτησης ύβρεων (υπό την κάλυψη της ανωνυμίας) ή περιοχές επιβεβαίωσης των ναρκισσιστικών μας ενστίκτων.
Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ανά την επικράτεια, οι οποίοι πραγματικά επιτελούν ΕΡΓΟ μόνοι τους χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία.


«Προτείνουμε την προμήθεια ειδικών σιροπιών (που προκαλούν εμετούς), και αντίδοτων (ατροπίνη, βιταμίνη Κ) από το Δήμο και παροχή σε προνομιακές τιμές μέσω τοπικών φαρμακείων στους δημότες ιδιοκτήτες 4ποδων, με παράλληλη ενημέρωση τους για τα συμπτώματα και τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να παράσχουν».
Ωραία αυτή η πρόταση. Εγώ προσωπικά, θα το αγοράσω και θα το έχω πάντα στην τσάντα μου. Διότι, και δύο αδέσποτα έχω διασώσει από τον κάδο της ανακύκλωσης και τα έχω πλέον στο σπίτι μου, και έχω την θέληση αλλά και την σχετική οικονομική άνεση να το κάνω. Πόσοι άλλοι θα το κάνουν; Εδώ ο άλλος βγάζει τον σκύλο του βόλτα, και «ξεχνάει» να πάρει μαζί το σακουλάκι για τα περιττώματα. Θα «θυμηθεί» να πάρει το σιρόπι ατροπίνης; Τι να πω! Μακάρι!


«Τέλος, προτείνουμε την προμήθεια και τοποθέτηση ταϊστρων σε αρκετά, φωτεινά με ειδική σήμανση σημεία του Δήμου. Θα πρέπει δε, να τονιστεί ότι μόνον εκεί θα επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων, ώστε όπου αλλού εντοπίζεται φαγητό να θεωρείται αυτομάτως ύποπτο και να αποσύρεται από τους οδοκαθαριστές και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας».
Εγώ, προσωπικά, ταΐζω αρκετά αδέσποτα. Πάντα με ξηρά τροφή (η οποία δεν αφήνει υπολείμματα και δεν δημιουργεί εστίες μόλυνσης), σε αρκετά σημεία στον Χολαργό από όπου περνάω καθημερινά. Και πάντα προσπαθώ να βάζω την τροφή σε σημεία που να μην ενοχλούν τους πεζούς και να μην αφήνω πιάτα, αλουμινόχαρτα και όλα αυτά που άλλοι «φιλόζωοι» αφήνουν. Με την νέα πρόταση, τι θα γίνει; Θα πω στα αδέσποτα που ταΐζω «πηγαίντε στο τάδε σημείο που έχει νόμιμα τροφή και νερό»; Όχι βέβαια! Αν δηλαδή, εγώ βάζω τροφή για να μην πεθάνουν από την πείνα και οι οδοκαθαριστές την πετάνε, κάποια στιγμή τα συγκεκριμένα αδέσποτα είτε θα πάνε στην παρακάτω γωνία που θα τα ταΐζει κάποιος άλλος είτε θα λιμοκτονήσουν και θα βρωμίσει ο τόπος. Ή θα φεύγω εγώ από την περιοχή που μένω και θα πηγαίνω ένα χιλιόμετρο μακριά για να βάλω φαγητό στις ταΐστρες; Και το πιο σημαντικό: ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΤΑΪΣΤΡΕΣ; Θα είναι κάποιος σε κάθε ταΐστρα για να επιτηρεί την ποιότητα του φαγητού; Αυτό μόνο με τοποθέτηση καμερών θα μπορούσε (εν μέρει) να διασφαλιστεί. Αλλά τότε, θα έχουμε άλλου είδους προβλήματα.


Και κάτι τελευταίο. Πέρσι το καλοκαίρι, στα πλαίσια του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ, είχαν διατεθεί περίπου 20 εκατομμύρια στους Δήμους για δημιουργία καταφυγίων και εκπόνηση διαφόρων άλλων δράσεων για τα αδέσποτα. Ο Δήμος μας, εκδήλωσε ενδιαφέρον; Εάν ναι, τι ακριβώς έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει; Εάν όχι, γιατί;
Υπάρχει καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας; Δεν θα μπορούσε (εάν δεν υπάρχει) να δεσμευτούν χρήματα ώστε να δημιουργηθεί ένα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ καταφύγιο, με αξιοπρεπείς συνθήκες για τα ζώα, και σιγά σιγά να προωθηθούν εκεί κάποια αδέσποτα;
Δεν θα μπορούσε, για παράδειγμα, το Φιλοζωικό Σωματείο του Δήμου μας, ή ακόμη και ο ίδιος ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος, να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (και με κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για τις ίδιες, όπως μείωση των τελών, μείωση του λογαριασμού ηλεκτροδότησης, κ.λπ.) θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία ενός καταφυγίου; Το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για ευζωία και ευημερία των ζώων;
Μπορεί ο Δήμος να απευθυνθεί σε εργολάβους οικοδομών, για παράδειγμα, οι οποίοι χτίζουν στον Χολαργό/Παπάγο, και να παίρνει νόμιμα και με διαφάνεια τυχόν υλικά τα οποία περισσεύουν ή τα οποία είναι ελαττωματικά (π.χ. ξύλα, δομικά υλικά, κλπ) και μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας (ή μέσω εθελοντών ιδιωτών) να κατασκευαστούν σπιτάκια για το καταφύγιο, χώροι σίτισης, κλπ.
Θεωρώ πως η επανατοποθέτηση αδέσποτων στους δρόμους (μετά από στείρωση, εμβολιασμό, κλπ) δεν λύνει το πρόβλημα. Ο κάθε «αρρωστημένος» δεν ψάχνει να βρει εάν το συγκεκριμένο αδέσποτο είναι στειρωμένο και εμβολιασμένο. Βάζει την φόλα διότι γουστάρει το θανατικό! Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς! Όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι αξιότιμες κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, δολοφόνοι ζώων γίνονται εύκολα δολοφόνοι ανθρώπων. Τι κάνουμε λοιπόν για να μην βρίσκουν οι δολοφόνοι ζώων εύκολα θύματα; Τα στειρώνουμε και τα ξανα-αφήνουμε στους δρόμους; Η Φιλοζωική του Δήμου μας, περιδιαβαίνει τα στενά και αναζητά αδέσποτα; Ή περιμένει τον κάθε πολίτη να μπλέξει με την γραφειοκρατία προκειμένου να πάει ένα αδέσποτο στον Δήμο; Και πώς ακριβώς, δηλαδή, ο κάθε πολίτης θα πιάσει το αδέσποτο; Έχουν όλοι γατοπαγίδες; Ή όποτε βρει κάποιος ένα αδέσποτο (μέρα/νύχτα) θα πάρει τηλέφωνο την Φιλοζωική;
Και ποιος νομίζουμε ότι θα ασχοληθεί να πιάσει ένα, δύο, τρία αδέσποτα; ΚΑΝΕΙΣ! Πιο εύκολη, λοιπόν, είναι η φόλα. Την πετάς, και καθάρισες.
Ωραίες είναι οι αναρτήσεις και οι αιτήσεις. Δυστυχώς όμως δεν σώζουν. Όχι τα αδέσποτα, ούτε εμάς τους ανθρώπους. Ο κάθε άρρωστος, βγαίνει, σκοτώνει ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με «ψυχολογικά προβλήματα». Ποιος νοιάζεται λοιπόν για ένα γατί και ένα σκυλί; ΚΑΝΕΙΣ.
Θα μπορούσε, επίσης, ο Δήμος μας, να απευθυνθεί σε Δήμους άλλων χωρών που ενδεχομένως έχουν λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Πώς το έχουν διαχειριστεί εκείνοι; Τι προγράμματα εφάρμοσαν; Πού απευθύνθηκαν; Σε ιδιώτες; Σε εθελοντές; Τι έκαναν σχετικά με τις φόλες και τους θανάτους; Δεν μπορεί! Κάποια χώρα θα είναι πιο μπροστά από μας σε αυτό το θέμα.
Στις μουσουλμανικές χώρες, φίλε, άμα κλέψεις σού κόβουν το χέρι. Δεν είμαι οπαδός ούτε της βίας ούτε της εκδίκησης ούτε του φασισμού ούτε τίποτε από όλα αυτά που ίσως κάποιοι εύκολα βιαστούν να μου προσάψουν. ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΑΜΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ. Ενώ εδώ, επειδή ξέρει ότι σε πέντε χρόνια θα ξανακόβει βόλτες ελεύθερος, μια χαρά κλέβει, βιάζει, σκοτώνει, βάζει φόλες.
Έχω άδικο;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με εκτίμηση,
Μ.Δ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ: ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΤΟΥΡΙΛΑ...
Εθνικά θέματαπριν από 4 ώρες
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ: ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΤΟΥΡΙΛΑ...
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ!
ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ»! ΒΙΝΤΕΟ
Εθνικά θέματαπριν από 6 ώρες
ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ»! ΒΙΝΤΕΟ
ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»!
Εθνικά θέματαπριν από 7 ώρες
ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»!
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠ′ΟΛΟΥΣ! ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΘΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 11 ώρες
ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠ′ΟΛΟΥΣ! ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΘΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...ΔΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ... ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ...ΚΕΦΙ ΤΟΥ!
ΚοινωνίαΠέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ... ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ...ΚΕΦΙ ΤΟΥ!
ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ-ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙΣ μ@Ρη;
Εθνικά θέματαΠέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ-ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙΣ μ@Ρη;
ΗΧΗΤΙΚΟ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗN EKEI ΜΕΡΑΡΧΙΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ»!
Εθνικά θέματαΠέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
ΗΧΗΤΙΚΟ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗN EKEI ΜΕΡΑΡΧΙΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ»!
ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡ@Δ@ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ!
ΠΟΣΟ ΠΑΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ...ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Εθνικά θέματαΤετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
ΠΟΣΟ ΠΑΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ...ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ...
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Τοπικά νέαΤετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΟI ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ! ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ...ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
ΚοινωνίαΤετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
ΟI ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ! ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ...ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ
ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ! ΦΕΡΝΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!
Εθνικά θέματαΤετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ! ΦΕΡΝΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!
ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ
ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ: ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
ΚοινωνίαΤετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ: ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑ
νέα συχνότητα, νέα μέρα: Κάθε Δευτέρα 21.00-22.30νέα συχνότητα, νέα μέρα: Κάθε Δευτέρα 21.00-22.30
Το 590 τεύχος της εφημερίδας μαςΤο 590 τεύχος της εφημερίδας μας
.
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟ
.
ΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
.
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ-ΣΙΩΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ: «ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ...ΣΩΖΟΥΝ»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ-ΣΙΩΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ: «ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ...ΣΩΖΟΥΝ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
OptoCenter-μπείτε στο site μας και κάντε την παραγ
© 2020 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved