ΤΩΡΑ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ! LIVE

100

στις

υπαρχει

ομως

τροπο

οπως

πρωτου

θεματος

λιγο

πριν

απαντησε

θεμα

εχει

κατι

ειναι

ΚοινωνίαΚυριακή , 8 Σεπτεμβρίου 2019
Short Url:
indobserver.gr/.vjB

 «Συζητάμε για τη μείωση του πλεονάσματος - Θα καταθέσουμε και αίτημα αποπληρωμής της ΔΝΤ» - «Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφιστεί και από τους 300» - «H εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποσυνδεθεί από την διάλυση της Βουλής» - «Δεν θα κάνω τη Βουλή βιομηχανία εξεταστικών, είναι γνωστό τι έγινε το 2015» - «Εκλογές το 2023» - «Κανένα επίδομα δεν καταργείται» - Προσφυγικό: Επιστροφές στην Τουρκία και μέριμνα για τους ανήλικους
Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, σηματοδοτεί το τέλος την τριήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

Aπό τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του στη συνέντευξη Τύπου, o πρωθυπουργός επανέλαβε τη στόχευσή του για στήριξη της μεσαίας τάξης, τη Δημοσιονομική πειθαρχία και την πρωταρχική σημασία που δίνει στην ανάπτυξη. Θα υλοποιήσει τους στόχους του μέσω ενός κύμα ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ώστε να παρέχει καλούς μισθούς. «Δεν ήταν ρόδινη η κατάσταση που παραλάβαμε», τόνισε. «Κάτι αλλάζει στην οικονομία. Οι οικονομικοί δείκτες αλλάζουν θετικά ως προς την κυβέρνηση». Τόνισε πως η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης την επόμενη τριετία.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θέλει πιο κοντά την ομογένεια. «Δεν δίνουμε πρόσθετο δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν αλλοιώνουμε το εκλογικό σώμα. Μία διευκόλυνση παρέχουμε. Εξετάζουμε την επιστολική ψήφο. Είναι μία δυνατότητα που ισχύει σε πολλές χώρες», ανέφερε, ενώ απηύθυνε έκκληση να ψηφιστεί η ρύθμιση με 300 ψήφους, ενώ διευκρίνισε ότι θα καλέσει και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. «Θα κάνουμε αυτό που είχαμε πει. Δεν έχω πρόθεση να συνδέσω ζητήματα εκλογικού νόμου. Η απλή αναλογική είναι απόλυτα καταστροφική. Θα φέρουμε νέο νόμο που εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι παράλογο ένα κόμμα που διαθέτει πάνω από 40% της ψήφου να μην μπορεί να κυβερνήσει.

«Πάντα στο τραπέζι το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Με ένα ειρωνικό χαμόγελο απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση που αφορούσε την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση: «Να μας ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση προσβάλει τη μνήμη των πολιτών που θυμούνται το 2015. Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μία ζωντανή υπενθύμιση τί έγινε στη χώρα αυτούς τους καταστροφικούς έξι μήνες». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει αμέσως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων. «Το είχα πει και προεκλογικά. Το βάζω, όμως, το ζήτημα πάντα στο τραπέζι». Πρόθεσή μας, είπε, είναι να αποπληρώσουμε τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ, το αίτημα θα κατατεθεί από τον υπουργό στο Eurogroup της Παρασκευής

«Αν ο Ερντογάν θέλει επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα»

Απαντώντας σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος και τον Γρηγόρη Τζιοβάρα για την τουρκική προκλητικότητα και το ενδεχόμενο συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρόθεση μου είναι να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο στα Ηνωμένα Έθνη. Πάντα θέλω να συνομιλώ για να παρουσιάσω τις θέσεις της πατρίδας και να εκτονώνω την ένταση για αμοιβαίες λύσεις, μη συγχέοντας σε επίπεδο διμερών σχέσεων ζητήματα που αφορούν την σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι ελληνικό, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά και στην ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει η Τουρκία.

Για το ενδεχόμενο εξεταστικών επιτροπών

«Δεν έχω πρόθεση να μετατρέψω τη βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών. Το τι έγινε το 2015 είναι γνωστό, έχει κριθεί πολιτικά και πρέπει να σας πω ότι η δικιά μου έμφαση θα είναι στο να κοιτάξω προς το μέλλον και όχι προς ένα παρελθόν εξαιρετικά επώδυνο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως πάντως διευκρίνισε, «η διενέργεια εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών είναι αρμοδιότητα της Βουλής και όχι της κυβέρνησης. Τα ζητήματα αυτά θα κριθούν από τη Βουλή. Και εάν η Βουλή κρίνει ότι θα πρέπει να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, θα είναι μια ανεξάρτητη απόφαση, που θα λάβει η πλειοψηφία».

«Οι Έλληνες δεν ξεχνούν αυτά που έγιναν και αυτή η μνήμη αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ψήφος εμπιστοσύνης να προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ερωτηθείς για την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το ζήτημα αφορά πρωτίστως τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η πρότασή μας είναι να εκλέγεται με 151 βουλευτές, ώστε να αποσυνδέσουμε οριστικά την εκλογή ΠτΔ από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Κάθε πράγμα στον καιρό του», είπε χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ευθυνών για τη ΔΕΗ

«Ενδεχομένως πρέπει να ερευνηθεί το γιατί κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα στο ζήτημα της ΔΕΗ». Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ερευνηθούν ευθύνες για το πώς και το ποιοι οδήγησαν τη ΔΕΗ στη σημερινή της κατάσταση, την οποία χαρακτήρισε «τραγική», προσθέτοντας ότι το ζήτημα αφορά τη δικαιοσύνη.

Επίσης, Μίλησε και για το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση της επιχείρησης ηλεκτρισμού, το οποίο «έχει παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υπουργό ενδελεχώς».

Τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης, μέσω ενός ισορροπημένου σχεδίου. Η νέα της διοίκηση θα δώσει τον αγώνα, ώστε να εφαρμοστεί αυτός. «Δεν θέλω να βλέπω τη ΔΕΗ ως ένα πρόβλημα, αλλά ως μπροστάρη στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας να μπει στο μέλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΔΕΗ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους της. Ο τελικός στόχος είναι να μετατραπεί σε μία κερδοφόρα επιχείρηση. Τέλος, απάντησε ότι δεν έχει σκοπό να ασκεί κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ.

«Δεν θέλουμε να στέλνουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια»

Ο πρωθυπουργός στο θέμα της ασφάλειας έφερε ως παράδειγμα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της χώρας, για το οποίο είπε ότι έχει «άλλη εικόνα πλέον». Πρόσθεσε ότι «κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση εντός του», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε να στέλνουμε κάθε λίγο και λιγάκι την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Για τα Εξάρχεια

Σε ότι αφορά στα Εξάρχεια υποστήριξε ότι πρέπει να ξαναβρούν τον ελεύθερο χαρακτήρα τους. Αυτό θα συμβεί σε συνεργασία με το Δήμο για την ανανέωση της γειτονιάς και την παρέμβαση αστυνομίας στην παραβατική συμπεριφορά. «Αυτό είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, η Ασφάλεια των πολιτών. Χαρακτήρισε εμβληματικό έργο την ανάπλαση του αρχαιολογικού μουσείου, «γύρω από το οποίο μπορούμε να χτίσουμε συνολικές δράσεις για να γίνουν τα Εξάρχεια αυτό που ήταν και όχι ένα άνδρο παρανομίας».

Επιζήμια η συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεν επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι κυρωμένη από τη Βουλή δεν αλλάζει κατά το δοκούν. «Αυτή η διαπίστωση είναι κάτι που έχω πει στη Βουλή, θέτοντας όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής, ανέφερε, δεν έχει προσδιοριστεί συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι κάτι που θα συμβεί.

Επιστροφές στην Τουρκία και μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανήλικους

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία ασύλου χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Θα γίνουν επιστροφές στην Τουρκία, δήλωσε. Χαρακτήρισε το προσφυγικό ως ένα πρόβλημα για το οποίο «πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία», ειδικά στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών.

«Πρέπει να σας πω ότι θα ενημερώσω όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ώστε να μας βοηθήσουν για να γίνει επιμερισμός ανηλίκων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι αστείο να υπάρχουν χώρες που δεν θα πάρουν 50 ή 100 παιδιά».

Σε αυστηρό ύφος είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία μίας Ευρώπης στην οποία κάποιες χώρες σφυρίζουν αδιάφορα και δεν δέχονται επιμερισμό ως ένδειξη αλληλεγγύης. Ξεκαθάρισε ότι «αν θέλει μία χώρα να είναι στο Σένγκεν θα συμμετέχει σε όποια απόφαση πάρει η ΕΕ αλλιώς θα υπάρχουν επιπτώσεις».

«Αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος πάμε σε διπλές κάλπες»

Αναφορικά με τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με στόχο να καεί η απλή αναλογική, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα εξαντλήσω την τετραετία. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Αυτή είναι η πρόθεσή μου», προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια».

«Αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα είναι εκλογή απλής αναλογικής άρα διπλή κάλπη. Θα περάσουμε από τη διαδικασία διπλής εκλογής», εξήγησε.

Προσωπικό στοίχημα η πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία

Προσωπικό του στοίχημα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός όχι μόνο τα αναπηρικά επιδόματα, αλλά και «μία συγκροτημένη πολιτική που σχεδιάζει για αυτά τα άτομα». «Το εκλαμβάνω και ως υποχρέωση στη μητέρα μου, η οποία μίλησε δημόσια για το δικό της πρόβλημα».

Υποστήριξε ότι θα παρουσιαστούν τολμηρές πρωτοβουλίες, ενώ αναφέρθηκε με εμφανή συγκίνηση σε ένα προσωπικό βίωμα, μία ενδιαφέρουσα ιστορία. «Βρέθηκα την Παρασκευή πολύ στην προπόνηση ατόμων χωρίς όραση». Δήλωσε τον αμέριστο θαυμασμό του για την ψυχική δύναμη των ανθρώπων αυτών. «Μου επισήμαναν ότι δεν υπάρχει διάταξη σε τυφλούς καθηγητές να υπηρετούν στον τόπο τους και τους στέλνουν μακριά στην Ικαρία και σε άλλα νησιά.

Προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προτεραιότητα της κυβέρνησης την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, πάντως εξήγησε ότι εξαρτάται από το δημοσιονομικό περιθώριο που θα υπάρξει.

«Εντός 2019 αν έχουμε υπεραπόδοση προϋπολογισμού, θα είναι άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο σύντομα θα έχουμε πρόσθετα νέα», ανέφερε.

«Ο συνδικαλιστικός νόμος θα αλλάξει»

Ο συνδικαλιστικός νόμος θα αλλάξει, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η πραγματική πλειοψηφία των εργαζομένων θα αποφασίζει για τις απεργίες, κι όχι οι λίγοι για τους πολλούς. «Υπάρχει αρκετός χρόνος να συζητήσουμε με τους συνδικαλιστικούς φορείς για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ανέφερε.

«Το δικαίωμα στις διαδηλώσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Χαίρομαι που δεν βγήκε η πόλη εκτός ρυθμού», είπε επίσης.

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ως προς τα γλυπτά του Παρθενώνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι χαίρεται που άνοιξε ξανά η συζήτηση. «Θα χάσει το Βρετανικό Μουσείο την μάχη που δίνει», δήλωσε. Άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, η κριτική της οποίας ταυτίστηκε με αυτά που είπε το βρετανικό μουσείο. Ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε αίτημα θα αξιολογηθεί ώστε να μην θέτει σε αμφισβήτηση το πάγιο αίτημά της χώρας για οριστική επιστροφή των Γλυπτών.

Έτοιμο στο τέλος του χρόνου το «112»

Ερωτηθείς για τα θέματα πολιτικής προστασίας, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι το 112 θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου. «Η πολιτική προστασία θα κρίνει ποιος είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος να ειδοποιηθεί ο κόσμος. Πρέπει να κριθούμε εκ του αποτελέσματος», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και πάλι την πυροσβεστική, τον γενικό γραμματέα της πολιτικής προστασίας, τους δήμους. «Κάναμε κάτι καλύτεροι φέτος απ' ότι είχε γίνει στο παρελθόν. Το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας θα αλλάξει. Γενικά το μοντέλο θα είναι ένας υπεύθυνος και όλοι οι υπόλοιποι να υλοποιούν», είπε.

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη χθεσινή ομιλία

Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πρώτη ηγετική παρουσία του πρωθυπουργού, η οποία χαρακτηρίστηκε από ένα ευχάριστο και αισιόδοξο για το μέλλον κλίμα. Τα χαμόγελα, οι χειραψίες και τα πηγαδάκια στα οποία αποτυπωνόταν η πεποίθηση ότι έχει συντελεστεί μία δυναμική αρχή περίσσευαν στο διήμερο αυτό. Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξομολογήθηκε πως τον προηγούμενο χρόνο που είχε παραβρεθεί στη συμπρωτεύουσα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ευχηθεί να βρεθεί φέτος μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυβε την ευφορία της για την επάνοδό της στην εξουσία.
Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δεν προκαλεί ιδιαίτερο άγχος στο πρωθυπουργικό επιτελείο, το οποίο κρίνει ότι το συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο, η ρεαλιστική προσέγγιση και η πολιτική και η τεχνοκρατική επάρκεια του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφήνουν περιθώρια για «κακοτοπιές». Εξάλλου, στη συνέντευξη που προηγήθηκε, τονίζουν ότι για πρώτη φορά δεν ακολουθήθηκε η τακτική του παρελθόντος: οι αόριστες υποσχέσεις. Αντιθέτως, ξεδιπλώθηκαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, με στόχο να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από «φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας», όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Ενώπιον και των εκπροσώπων του Τύπου στην πρώτη του συνέντευξη επιθυμεί να αποδείξει στους εταίρους, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ότι προτίθεται να κάνει πράξη ότι υποσχέθηκε προεκλογικά. Αναμένεται να επαναλάβει λοιπόν τα πρώτα δείγματα γραφής, μέσω των πρώτων νοµοθετημάτων και τον αναπτυξιακό νόμο, την επένδυση στο Ελληνικό και το γεγονός ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τόσο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δεσμεύσεις του παρελθόντος με τους εταίρους, όσο και από το προεκλογικό του πρόγραμμα. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από το δόγμα του που δεν είναι άλλο από την «ανάπτυξη», στοχεύει για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσει ότι βλέπει τον εαυτό του ως «τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων», ενώ επιθυμεί να δώσει συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες απαντήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Η κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ»! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 15 ώρες
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Η κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ»! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;;
ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΩΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 15 ώρες
ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΩΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!
6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ! ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Κοινωνίαπριν από 15 ώρες
6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ! ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ....ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ! ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!
Τοπικά νέαπριν από 16 ώρες
ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ....ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ! ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. ΣΙΑΜΑΝΗ
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
Κοινωνίαπριν από 17 ώρες
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ!
ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!
Περιβάλλονπριν από 18 ώρες
ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Εθνικά θέματαπριν από 19 ώρες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΣΚΟΠΙΑ! ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟΔΩΘΗΚΑΝ...
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΑ ΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙ»! ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!
Κοινωνίαπριν από 20 ώρες
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΑ ΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙ»! ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!
ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΡΕ, ΕΚΕΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΗΔΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΓΕΣ ΧΑΤΙΡΙ!
ΚοινωνίαΤρίτη , 17 Σεπτεμβρίου 2019
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΓΕΣ ΧΑΤΙΡΙ!
ΤΑΚΙΜΙΑ ΕΙΣΤΕ!
ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ; ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΚοινωνίαΤρίτη , 17 Σεπτεμβρίου 2019
ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ; ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ! ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΘρησκείαΤρίτη , 17 Σεπτεμβρίου 2019
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ! ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ!
ΚοινωνίαΤρίτη , 17 Σεπτεμβρίου 2019
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ!
ΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ!
Το 579 τεύχος της εφημερίδας μαςΤο 579 τεύχος της εφημερίδας μας
.
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

ΤΩΡΑ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ! LIVE
ΤΩΡΑ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ! LIVE
.
© 2019 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved