ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ;

υπαρχει

υποστηριζει

αφου

οπως

λεει

πριν

εχει

to

τελευταια

χρονια

ειναι

τους

διαρκεια

σπιτι

φορες

ΚοινωνίαΠαρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Short Url:
indobserver.gr/.mo9

 νομιζετε οτι σας ανηκουν οι

 

Νομίζετε οτι σας ανήκουν οι ηλεκτρονικές σας συσκευές ;
Δεν μας ανήκουν πραγματικά τα προϊόντα που αγοράζουμε πια (τουλάχιστον όχι οποιοδήποτε προϊόν πιο περίπλοκο από ένα φτυάρι). Παρόλο που μπορεί να διαθέτετε ένα κομμάτι ψηφιακά ενεργοποιημένου υλικού, ο κατασκευαστής ελέγχει τελικά πώς - ή ακόμα και αν - λειτουργεί.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατασκευαστές κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους", λέει ο καθηγητής νομικής και ιδρυτής της Instapundit, Glenn Reynolds. Ειδικά η Apple έχει ιστορικό απομακρυσμένης απόδοσης μπαταρίας σε παλαιότερα iPhone. (Η εταιρεία λέει ότι το κάνει αυτό για την προστασία των μπαταριών, αλλά οι παρατηρητές της Apple λένε ότι τείνει να συμβαίνει ακριβώς όπως νέα μοντέλα iPhone χτυπούν στην αγορά.) Μερικές φορές οι καταναλωτές εγκαταλείπονται όταν ένα προϊόν που κατέχουν δεν ταιριάζει πλέον στο επιχειρηματικό μοντέλο μιας εταιρείας.
Οι ιδιοκτήτες ορισμένων έξυπνων ηχείων Sonos και το σύστημα φωτισμού Hue Bridge που συνδέεται με το Διαδίκτυο της Philips έμαθαν πρόσφατα ότι αυτοί οι κατασκευαστές θα σταματήσουν να «υποστηρίζουν» αυτές τις συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες που βασίζονται στο Web θα εξαφανιστούν, μαζί με τις ενημερώσεις λογισμικού που διατηρούν τις πλατφόρμες ασφαλείς από τους χάκερ. Η μητρική της Google Alphabet απέκτησε την πρωτοποριακή εταιρεία έξυπνων σπιτιών Revolv, ανταγωνιστή στο δικό της σύστημα Nest, το 2014. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, «έφτιαξε» το υλικό Revolv εγκατεστημένο σε χιλιάδες σπίτια.
Καθώς οι συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο πολλαπλασιάζονται στη ζωή μας, έτσι και αυξάνονται και οι ερωτήσεις σχετικά με το ποιος πραγματικά ελέγχει τι. Η μάρκα συσκευών GE είναι πλέον μέρος του μαζικού ομίλου Haier, με έδρα την Κίνα. Η Haier είναι παγκόσμιος ηγέτης στον αγώνα για τη δημιουργία ενός «Διαδικτύου των πραγμάτων», στον οποίο θα συνδέονται τα πάντα, από ψυγεία έως οδοντόβουρτσες.
«Είναι ο ψηφιακός φεουδαρχισμός, στον οποίο μια ελίτ κατέχει όλη την ιδιοκτησία και την χρησιμοποιούμε με τρόπους που απαγγέλλουν», γράφει ο μυθιστοριογράφος επιστημονικής φαντασίας και ο ψηφιακός ειδικός Cory Doctorow. «Η διαφορά είναι ότι σήμερα, η αριστοκρατία μας δεν είναι καν ανθρώπινη».
Ακόμα και τα πιο ταπεινά προϊόντα μας κυριαρχούν αυτές τις μέρες. Με μια μικρή μηνιαία χρέωση, τα άτομα που εγγράφονται στο πρόγραμμα Instant Ink της HP λαμβάνουν αυτόματα δοχεία μελανιού όποτε ο εκτυπωτής τους εξαντλείται. Αλλά υπάρχει μια παγίδα: Σταματήστε να πληρώνετε το μηνιαίο λογαριασμό σας και τα δοχεία μελανιού σταματούν αμέσως να λειτουργούν, ακόμη και αν είναι γεμάτα. To internet είναι γεμάτο έξυπνες παραβιάσεις για την εξεύρεση τέτοιων ψηφιακών διοδίων.
Οι εταιρείες προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση, κάνοντας τα συστήματα πιο περίπλοκα. Επίσης, δυσκολεύουν τις επισκευές στο σπίτι απαιτώντας ιδιόκτητα εργαλεία ή κολλώντας μπαταρίες τηλεφώνου στη θέση τους, ώστε να είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν. Και πολλοί διατηρούν σημαντικές πληροφορίες - όπως εγχειρίδια σέρβις - μυστικές από τους πελάτες τους. Μόνο εγκεκριμένοι από την εταιρεία τεχνικοί πρέπει να ανοίξουν το μαύρο κουτί.
Ο Nathan Proctor ηγείται της εκστρατείας «Right to Repair» για το US PIRG, μια ομάδα υπεράσπισης δημοσίου ενδιαφέροντος «Πιστεύουμε ότι πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ό, τι θέλετε με τα προϊόντα που έχετε, εντός των ορίων του νόμου», λέει. Η ομάδα ασκεί πιέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και παλεύει για κρατικούς νόμους που προστατεύουν τους καταναλωτές και τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών που αψηφούν τους περιορισμούς που θέτουν οι κατασκευαστές.
Το κίνημα δεν είναι μόνο σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Ο John Deere απαγορεύει τις μη εξουσιοδοτημένες επισκευές σε μέρος του γεωργικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Μερικοί αγρότες, που λένε ότι δεν μπορούν να αντέξουν τη μακρά αναμονή για έναν τεχνικό του John Deere, έχουν στραφεί σε Ουκρανούς χάκερ για να δώσουν τον κωδικό που χρειάζονται για να διατηρήσουν τα τρακτέρ τους σε λειτουργία.
Κατά τη διάρκεια της αιχμής της κρίσης COVID-19, οι τεχνικοί νοσοκομείων που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να διορθώσουν σπασμένους αναπνευστήρες συγκρατήθηκαν από «κλειδαριές λογισμικού» στον εξοπλισμό. Όταν ένας blogger επισκευής ιατρικού εξοπλισμού δημοσίευσε εγχειρίδια επισκευής στον ιστότοπό του, ένας κατασκευαστής αναπνευστήρα απείλησε να μηνύσει.
Μια άποψη που κυριαρχεί ως τώρα είναι ότι οι εταιρείες έχουν κάθε δικαίωμα να καθορίζουν πρότυπα για το πώς θέλουν να χρησιμοποιούνται τα προϊόντα τους και ότι οι καταναλωτές μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν αυτούς τους όρους.
Για δεκαετίες, οι εταιρείες ψυχαγωγίας κωδικοποίησαν τη μουσική και τις ταινίες τους με λογισμικό αντιγραφής. Το 1998, το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή, ο οποίος καθιστούσε παράνομο να «παρακάμψει» τέτοιες προστασίες σε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Ο νόμος περιείχε ορισμένες λογικές προστασίες για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Αλλά είχε επίσης μια ψυχρή επίπτωση: Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που χρησιμοποιεί τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή τρακτέρ αγροκτημάτων - προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα
Ακόμη και η δημοσίευση μιας περιγραφής ενός τέτοιου hack μπορεί να προσγειωθεί ένα άτομο στη φυλακή. Το 2009, η Texas Instruments απείλησε τρεις «χόμπι αριθμομηχανών» με νομική δράση αφού έγραψε blog σχετικά με τρόπους εκτέλεσης λειτουργικών συστημάτων «home-brew» στους υπολογιστές TI. Αυτοί οι χάκερ δεν προσπαθούσαν να κλέψουν την πνευματική ιδιοκτησία του ΤΙ, απλά διασκεδάζαν. Το Electronic Frontier Foundation καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι «διατάξεις κατά της καταστρατήγησης του DMCA έχουν χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξουν ένα ευρύ φάσμα νόμιμων δραστηριοτήτων».
Ευτυχώς, οι υπερασπιστές του Right to Repair έχουν κερδίσει κάποιες βασικές μάχες για την προστασία των καταναλωτών. Τα τελευταία χρόνια, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η οποία ρυθμίζει τα πνευματικά δικαιώματα, έχει περιορίσει κάπως την ευρεία έκταση του DMCA. Για παράδειγμα, είναι πλέον νόμιμο να διορθώσετε το φορητό υπολογιστή σας ή να "πειράξετε" το smartphone σας, ώστε να μπορεί να εκτελεί μη εγκεκριμένες εφαρμογές. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ανακουφίστηκαν όταν η Μασαχουσέτη πέρασε το νόμο για το δικαίωμα επισκευής ιδιοκτητών αυτοκινήτων το 2012. Απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρέχουν τις τεχνικές πληροφορίες που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των οχημάτων τους και διευκολύνει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και τα καταστήματα επισκευής να διαβάσουν τους κωδικούς βλάβης ενσωματωμένος υπολογιστής ενός αυτοκινήτου. Σήμερα, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τηρούν αυτούς τους όρους σε όλη τη χώρα.
Ακόμα και άτομα που ουτε καν θα σκεφτόντουσαν να χρησιμοποιήσουν κατσαβίδι σε φορητό υπολογιστή, μπορούν να επωφεληθούν αν διευκρινιστούν τα δικαιώματά τους με μεγαλύτερη σαφήνεια. Για παράδειγμα, "τα προϊόντα πρέπει να έχουν ημερομηνίες λήξης", προτείνει ο Proctor. Δεδομένου ότι δεν είναι πάντα εφικτό οι εταιρείες να υποστηρίζουν παλαιότερα προϊόντα επ 'αόριστον, υποστηρίζει, θα πρέπει να δεσμευτούν να ενημερώνουν το λογισμικό του gadget σας για συγκεκριμένο αριθμό ετών. Πολλές ομάδες υπεράσπισης, υποστηρίζουν μια εθελοντική συμφωνία που ονομάζεται «Digital Standard». Ορίζει πρότυπα για το «πώς οι κατασκευαστές πρέπει να χειρίζονται το απόρρητο, την ασφάλεια και άλλα ψηφιακά δικαιώματα». Αυτή είναι μια καλή αρχή. Αν και στο τέλος, ο Reynolds σημειώνει: «Φοβάμαι ότι η νομοθεσία είναι η μόνη πραγματική λύση».
Εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν κάποια δύναμη σε αυτήν τη σχέση. Πριν αγοράσετε το επόμενο gadget σας, κάντε λίγη έρευνα. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία θέλει να σας φέρεται ως πελάτης και όχι δουλοπάροικος.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επανεκκίνησις» είναι μέλος της καμπάνιας του R2REurope που προωθεί την επισκευή των ηλεκτρονικών προϊόντων και αντιτίθεται στην πρόωρη απόσυρση τους. Eπικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε λύση στα προβλήματα των συσκευών σας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα φροντίσουμε για την σωστή ανακύκλωση τους.
Πηγή: https://www.commentarymagazine.com/articles/james-meigs/you-dont-really-own-your-own-gadgets/?fbclid=IwAR0g5KtxHk9k6sWrbpei8MnrNUdmGsDaQNiq7ENueJLgWy8C79PcZ3mujv8

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ! ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΤΑΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BAR CODE.
Κοινωνίαπριν από 59 λεπτά
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ! ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΤΑΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BAR CODE.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ FSA- ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Εθνικά θέματαπριν από 13 ώρες
ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ FSA- ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΕΦΤΑΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ρ@ΓΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Εθνικά θέματαπριν από 13 ώρες
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΕΦΤΑΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ρ@ΓΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ
ΙΔΟΥ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ: Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΙΣΙΟΝ ΜΕ 100 ΑΓΟΡΙΑ ΑΠΟ 10-14 ΕΤΩΝ-ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΠΙΛΙ ΕΛΙΟΤ! Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!
Κοινωνίαπριν από 14 ώρες
ΙΔΟΥ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ: Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΙΣΙΟΝ ΜΕ 100 ΑΓΟΡΙΑ ΑΠΟ 10-14 ΕΤΩΝ-ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΠΙΛΙ ΕΛΙΟΤ! Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!
ΒΙΝΤΕΟ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN-ΘΑ ′′ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ′′ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!
Κοινωνίαπριν από 16 ώρες
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN-ΘΑ ′′ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ′′ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
Εθνικά θέματαΠέμπτη , 25 Φεβρουαρίου 2021
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
ΒΙΝΤΕΟ- GRD NEWS ME TON ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ
ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ: «ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΔΟΞΑ»! ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ 8 ΛΕΞΕΙΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ
Εθνικά θέματαΠέμπτη , 25 Φεβρουαρίου 2021
ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ: «ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΔΟΞΑ»! ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ 8 ΛΕΞΕΙΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΒΙΝΤΕΟ
ΕΜΒΟΛΙΟ Ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ!
ΚοινωνίαΠέμπτη , 25 Φεβρουαρίου 2021
ΕΜΒΟΛΙΟ Ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ!
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ....
«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
Τοπικά νέαΠέμπτη , 25 Φεβρουαρίου 2021
«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Τοπικά νέαΠέμπτη , 25 Φεβρουαρίου 2021
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!  ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ»! Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ-200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ...
ΚοινωνίαΤετάρτη , 24 Φεβρουαρίου 2021
Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ»! Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ-200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ...
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΜΠΟΧΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!
ΚοινωνίαΤετάρτη , 24 Φεβρουαρίου 2021
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΜΠΟΧΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!
ΚΑΖΑΚΗΣ: ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΒΡΟΥ & ΝΗΣΙΩΝΚΑΖΑΚΗΣ: ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΒΡΟΥ & ΝΗΣΙΩΝ
ΤΟ 595 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣΤΟ 595 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
.
ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑ
ΤΟ YOUTUBE ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΤΟ YOUTUBE ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ
.
ΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ;
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ;
0
© 2021 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved