Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΔΑΦΩΝ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...

στις

ομως

ελληνας

τροπο

οπως

θεμα

εχει

πληρως

ειναι

τους

15

αυτο

στην

κατασταση

καθε

Εθνικά θέματαΠαρασκευή , 9 Οκτωβρίου 2020
Short Url:
indobserver.gr/.mwy

ι τουρκικές προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μην επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τις ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει. Η κορύφωση των προκλήσεων της Τουρκίας έρχεται με την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για κίνηση που παραβαίνει σειρά ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ως εκ τούτου, επιβεβαιώνει τον παραβατικό χαρακτήρα της Άγκυρας. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση δεν είναι τυχαία, δεν αποσκοπεί στην πρόκληση, αλλά στα συνδεδεμένα μηνύματα. Η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως κάθε διεθνή συνθήκη και απόφαση που αντίκειται στα συμφέροντά της, με τρόπο καταλυτικό.

Τί είναι αυτό που επιδιώκει όμως ο Ταγίπ Ερντογάν, ποιό είναι το κίνητρο πίσω από τη διαρκή και εξουθενωτική πίεση στην Κύπρο; Γιατί δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική απέναντι στην Ελλάδα;

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ερωτήσεις που πλανόνται, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν απαντήσεις, τουλάχιστον στη δημόσια σφαίρα. Η Ευρώπη δεν ήξερε τί θα ακολουθήσει την πολιτική του κατευνασμού; Ποιά είναι η θέση και οι πράξεις της Αθήνας;

Auditor's note Όπως έχει επισημάνει εγκαίρως και κατ επανάληψη το Crisis Monitor, η πολιτική της Αθήνας ήταν εξ αρχής ο διαχωρισμός των ελληνοτουρκικών από το Κυπριακό. Επίσης, όπως προκύπτει από τις κινήσεις και τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες, στόχος είναι τα προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία να τεθούν στη βάση του διαμοιρασμού των ενεργειακών πόρων.
Πρόκειται ουσιαστικά για ριζικό επαναπροσδιορισμό του οδικού χάρτη, ξεκινώντας από την επίλυση οικονομικών και ενεργειακών ζητημάτων, χωρίς εγγυήσεις ότι θα διευθετηθούν τα θέματα της κατοχής και της διχοτόμησης.
Σε αυτή τη βάση, επίσης, καθίσταται παρωχημένη η διαδικασία του Κραν Μοντάνα, που κατέληξε -τότε- στην αποτύπωση του Κυπριακού προβλήματος ως ζήτημα κατοχής, απαιτώντας από την Τουρκία την απόσυρση των δυνάμεων, ώστε να ανοίξουν τα επόμενα κεφάλαια. Η δυσαρέσκεια της Άγκυρας ήταν τέτοια, που αφενός ο Ταγίπ Ερντογάν παραγκώνισε για καιρό τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αφετέρου η MIT έφτασε σε σημείο να υπεξαιρέσει το έγγραφο των συμπερασμάτων από τα αρχεία του ΟΗΕ.
Στόχος τέτοιων ενεργειών είναι να δημιουργήσουν τετελεσμένα, ανατρέποντας αμετάκλητα τη βάση των διαπραγματεύσεων. Έτσι, η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι εφόσον δεν γίνονται αποδεκτές οι θέσεις της για διάλογο, τότε θα συνεχίσει σε ανατρέποντας το status quo.

Το timeline των προκλήσεων
Η απόφαση ήταν όμως ειλημμένη από καιρό και η εφαρμογή της είχε προαναγγελθεί. Η Τουρκία, τη στιγμή που απέσυρε το γεωτρύπανο Yavuz από την κυπριακή ΑΟΖ, είχε ήδη θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό νέων, χερσαίων προκλήσεων.

Όταν η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο, οδηγώντας αναβολή της Συνόδου Κορυφής με το βέτο της Κύπρου για τις κυρώσεις στη Λευκορωσία, η Άγκυρα ενεργοποίησε τον σχεδιασμό για τα Βαρώσια, που είχε πλέον ωριμάσει. Για την εκπλήρωσή του, μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν αποσταθεροποίησε την τουρκοκυπριακή κυβέρνηση στα κατεχόμενα, η οποία κατέρρευσε προ δύο ημερών, μετά την παραίτηση του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου.

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ακτογραμμή των Βαρωσίων θα ανοίξει για δημόσια χρήση από την Πέμπτη το πρωί.

«Το εκ νέου άνοιγμα των Βαρωσίων θα αποτελέσει ένα πολιτικό σοκ για την ελληνοκυπριακή διοίκηση αλλά και την Ελλάδα καθώς προσπαθούν να επιβάλουν τις δικές τους θαλάσσιες διεκδικήσεις στην Τουρκία ασκώντας πίεση μέσω της Ε.Ε.»,

αναφέρει ο Ατά Ατούν από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι καθώς η Ελλάδα πιθανότατα θα ασκήσει πιέσεις στο θέμα, το σοκ που προκαλείται από την απόφαση θα γίνει αισθητό και στην ΕΕ, στις ΗΠΑ αλλά και στον ΟΗΕ.

Επίσης, ο Εμέτε Γκοζουγκέλσελι, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας δήλωσε ότι «το άνοιγμα των Βαρωσίων θα αποφέρει τεράστια οφέλη στις θαλάσσιες οικονομικές δραστηριότητες.

«Θα ωφελήσει τους τους τομείς του τουρισμού, της ασφάλειας και της οικονομίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι αυτό σηματοδοτεί πως οι κάτοικοι της πόλης δεν θα πρέπει πλέον να ζουν χωριστά από τα σπίτια και τα εδάφη τους.

Υπογράμμισε ότι η κίνηση σήμαινε επίσης ότι το θέμα ιδιοκτησίας των Βαρωσίων δεν θα είναι πλέον ανοιχτό για διαπραγμάτευση για την ΤΔΒΚ.

Τέτοιες θέσεις, όμως, θα έχουν νόημα μόνο εφόσον αναγνωριστεί το κατοχικό αεροδρόμιο ως διεθνές και μεγάλοι Tour Operators, όπως η TUI, δεχθούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Το χρονικό με την Αμμόχωστο
Κατεχόμενα: Οι -όχι και τόσο- νέες προκλήσεις της Τουρκίας με τα Βαρώσια-15 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκική παγίδα στο Κυπριακό με Αμμόχωστο και γεωτρήσεις– 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εκβιάζει με Αμμόχωστο για τα ενεργειακά η Τουρκία– 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η Τουρκία στήνει ναρκοπέδιο για το Κυπριακό, διαχωρίζει τα ενεργειακά από τη λύση-10 Σεπτεμβρίου 2019

Προκαλεί η Άγκυρα: Τουρκοκυπριακό κλιμάκιο στην Αμμόχωστο– 2 Ιουλίου 2019

Προσάρτηση της Αμμοχώστου μεθοδεύει η Άγκυρα– 18 Ιουνίου 2019

Διεθνείς αντιδράσεις
Στην Ελλάδα, η Καθημερινή, εστιάζει στις διεθνείς αντιδράσεις και τις επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τα media -εν γένει- παρουσιάζουν το θέμα ως μια νέα τουρκική πρόκληση, αποφεύγοντας να αναδείξουν τη γραμμική τροχιά που ακολουθεί η Άγκυρα. Επίσης, οι κινήσεις της Ελλάδας, όπως αυτές καγράφονται μετά την αλλαγή κυβέρνησης, αποδυναμώνουν και περιορίζουν το κοινό μέτωπο με την Κύπρο, σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε χθες τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο επισήμανε ότι η Αθήνα στέκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή τις νέες προκλήσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Χθες στο κομμάτι των Βαρωσίων εισήλθαν μπουλντόζες που προχωρούν σε εργασίες διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου.

Ως «περιττό και προκλητικό βήμα» χαρακτηρίστηκε το άνοιγμα των Βαρωσίων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ. Εξέφρασε τη λύπη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τόνισε ότι η τουρκική κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Καλούμε τώρα όλα τα μέλη σε διάλογο και θα παρακολουθούμε επακριβώς την περαιτέρω εξέλιξη», συμπλήρωσε ο κ. Ζάιμπερτ. Ως απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Κάνει λόγο για «μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τις αποφάσεις 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992), 2483 (2019) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δημιουργούν επιπλοκές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Από τις Βρυξέλλες, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ έκανε λόγο για «σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας» υπό τον ΟΗΕ, ενώ στη συνεδρίαση του COREPER η κυπριακή πλευρά τόνισε ότι η κίνηση ανοίγματος των Βαρωσίων υπονομεύει πλήρως τη βάση επί της οποίας θα μπορούσαν να γίνουν οι νέες συνομιλίες.

Από προχθές το βράδυ ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφραζε την ανησυχία του για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο στα Βαρώσια. Ο γ.γ. του ΟΗΕ «τονίζει την ανάγκη να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις στη νήσο και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο ή τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών».

https://www.crisismonitor.gr/ (τίτλος: παραλλαγμένος)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΕΝΔΙΑ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 2 ώρες
ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΕΝΔΙΑ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 2 ώρες
ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΟΠΑΠ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τοπικά νέαπριν από 2 ώρες
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΟΠΑΠ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΚ-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ Ε′ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940: ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΩΝ ΜΑΣ
Κοινωνίαπριν από 4 ώρες
ΣΟΚ-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ Ε′ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940: ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΩΝ ΜΑΣ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΡΟΜΟΥ: 1259 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! 102 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 200 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.
Κοινωνίαπριν από 4 ώρες
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΡΟΜΟΥ: 1259 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! 102 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 200 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ...
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ 2.500 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ LOCKDOWN
Κοινωνίαπριν από 4 ώρες
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ 2.500 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ LOCKDOWN
ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΤΩΡΑ- ΔΕΙΤΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΔΗΓΟΥ:  «ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΥ ΘΕΣΗ, ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΔΩ»! ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Τοπικά νέαπριν από 11 ώρες
ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΤΩΡΑ- ΔΕΙΤΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΔΗΓΟΥ: «ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΥ ΘΕΣΗ, ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΔΩ»! ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ...ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΔΥΟ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Κοινωνίαπριν από 12 ώρες
ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ...ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΔΥΟ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2021
ΚοινωνίαΔευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2021
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ...
Τοπικά νέαΔευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ...
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ....
Τοπικά νέαΔευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ....
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ: ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ...ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!
Εθνικά θέματαΔευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ: ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ...ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΟΥΤΕ...ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ!
.
ΤΟ 591 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣΤΟ 591 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: «ΟΠΩΣ ΧΑΣΑ
νέα συχνότητα, νέα μέρα: Κάθε Δευτέρα 21.00-22.30νέα συχνότητα, νέα μέρα: Κάθε Δευτέρα 21.00-22.30
.
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟ
.
.
ΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΔΑΦΩΝ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΔΑΦΩΝ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...
OptoCenter-μπείτε στο site μας και κάντε την παραγ
© 2020 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved