ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ BERTONE! ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ...

«ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΟ...ΠΟΔΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ»

στις

παιδι

υπαρχει

ομως

κανεις

τροπο

αφου

οπως

φαινεται

συνηθως

διαβαστε

λιγο

πριν

υγειας

θεμα

ΑθλητισμόςΣάββατο , 28 Μαρτίου 2020
Short Url:
indobserver.gr/.mlN

 Η γειτονική πληγωμένη Ιταλία πληρώνει ακόμα το βαρύ φόρο αίματος στη μάχη με τον κορονοϊό, με χιλιάδες θύματα, όμως από την άλλη, έχει και ανθρώπους με γνώση και εμπειρία να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται.

Οι δρομείς σαν μέλη της κοινωνίας δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τις συνθήκες που βιώνουμε και η έγκυρη πληροφόρηση από δρομείς- γιατρούς αποτελεί ό,τι καλύτερο, μέσα στον βομβαρδισμό των διαφόρων fake news που γινόμαστε δέκτες καθημερινά.

• Μέσα από την παρακάτω συνέντευξη στο ιταλικό δρομικό περιοδικό «Correre» που δημοσίευσε το SMART RUN, γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια από ανθρώπους του δρομικού κινήματος, να ενημερώσουν έγκυρα και σωστά για τα όσα απασχολούν τους δρομείς, μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

Rio de Janeiro 14/08/2016 Olimpiadi Estive Rio2016,Olympics Game Rio 2016 Atletica, Maratona Femminile Nella foto:Catherine Bertone – Foto di Giancarlo Colombo/A.G.Giancarlo Colombo – Vietato uso Pubblicitario

Δρομείς – ιατροί: O κορονοϊός μέσα από τα μάτια της Catherine Bertone!
Μέλος της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στον μαραθώνιο, φαινόμενο μακροζωίας, αφού στα 45 της χρόνια έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες και 28 λεπτά, αλλά και γιατρός στο επάγγελμα και πιο συγκεκριμένα παιδίατρος στο νοσοκομείο της Aosta.

Το ιταλικό δρομικό περιοδικό «Correre» ζήτησε από την Catherine Bertone να πει την γνώμη της σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19:

«Τα παιδιά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο από τους ενήλικες», και συνέχισε «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τρέξουμε γιατί πάνω απ 'όλα πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε ενδορφίνες».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:

Η ανησυχία για την έκρηξη της εξάπλωσης του Coronavirus οδηγεί τον καθένα από εμάς να αναζητά ενημέρωση και μάλιστα άμεση από τους γιατρούς που γνωρίζουμε. Καλύτερα εάν ο γιατρός είναι επίσης δρομέας και ως εκ τούτου μπορεί να καταλάβει την δυσφορία ειδικά των δρομέων σε αυτή την περίοδο.

Η πιο διάσημη γιατρός σε αυτή την κατηγορία στην Ιταλία, είναι η Catherine Bertone, μέλος της Εθνικής Ομάδας της χώρας στον μαραθώνιο, το φαινόμενο της αθλητικής μακροζωίας, αλλά επίσης παιδίατρος στο νοσοκομείο της Aosta, στο τμήμα που περιλαμβάνει και το παιδιατρικό τμήμα έκτακτης ανάγκης, την μαιευτική, την παιδιατρική κλινική.

Photo credit: Francesca Grana / Correre.it

«...Προς το παρόν άδειασε», δηλώνει η γιατρός μαραθωνοδρόμος, μπαίνοντας στο θέμα του Coronavirus. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν νοσηλευτεί μόνο δύο μικροί ασθενείς προληπτικά: το ένα κρούσμα έφυγε μετά από λίγες ώρες, το άλλο την επόμενη μέρα».

Τα λόγια της φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι έχουν ήδη πει και οι άλλοι παιδίατροι: με τα σχολεία κλειστά, τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν στο σπίτι.

«Από μόνο του, ένα παιδί έχει ένα πιο αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα από το δικό μας, ένα παρθένο σύστημα, το οποίο έχει προδιάθεση ανταλλαγής μικροβίων με το εξωτερικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να αποκτήσει αντισώματα. Ειδικά αν λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του Covid-19, ένα παιδί θα είναι σίγουρα ικανό να κάνει έναν πυρετό, ο οποίος είναι συχνή κατάσταση στην παιδική ηλικία, αλλά όχι αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν έχει πνεύμονα καπνιστού ή ατόμου ηλικίας άνω των πενήντα ετών, είναι πολύ πιο άθικτος από τον δικό μας. Έπειτα, πρέπει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει λίγη βιβλιογραφία σχετικά με τη σχέση μεταξύ των παιδιών και του ιού. Όλος ο κόσμος κάνει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Είναι φυσιολογικό το τμήμα μας να εργάζεται σε πλήρη λειτουργία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο για τις επιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών, από την οστρακιά μέχρι τις διάφορες μορφές γρίπης, αλλά μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε συνήθως είναι η αμυγδαλίτιδα, η γαστρεντερίτιδα, οι πιο δύσκολες πνευμονικές επιπλοκές, συμβαίνουν σε εμάς τους ενήλικες».

Κατά την άποψή σας, πώς σας φαίνεται αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει μπλοκάρει όλη την Ιταλία;

«Εδώ βιώνουμε μια κάπως σουρεαλιστική κατάσταση: την ηρεμία πριν και όχι μετά την καταιγίδα. Η κορύφωση της ασθένειας αναμένεται σε περίπου δέκα ημέρες. Η «κοιλάδα» (κοιλάδα Aosta, ) είναι μικρή και η πρόοδος της μόλυνσης είναι πιο αργή, και ο χρόνος διάδοσης πιο αργός από ό, τι σε μεγάλες πόλεις. Το νοσοκομείο ετοιμάζεται. Υπάρχουν τμήματα που έχουν κλείσει και των οποίων οι γιατροί θα πάνε για να υποστηρίξουν σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Εμείς, για την ώρα, συνεχίζουμε το έργο μας».

Πότε συνειδητοποίησες τη σοβαρότητα του ιού;

«Στα μέσα Φεβρουαρίου, στις μέρες που βρισκόμουν στη Βερόνα για το ιταλικό πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου, ακούγοντας τις ιστορίες ορισμένων δρομέων των οποίων ο αγώνας πήγε άσχημα λόγω των προβλημάτων υγείας που είχαν αντιμετωπίσει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, με δυσκολίες στην αναπνοή και συμπτώματα παρόμοια με εκείνους που υποδεικνύονται στους ασθενείς για να αναγνωρίσουν το Coronavirus. Η ιστορία τους με έκανε να κάνω την παρακάτω σκέψη: ένα σώμα ηλικίας 30 ετών, προπονημένο, χωρίς να είναι σε κατάσταση στρες από τοξικές ουσίες, μπορεί να περάσει την επίθεση του ιού «στο πόδι», δηλαδή χωρίς να αναγκαστεί να μείνει στο κρεβάτι ή ακόμα και να νοσηλευτεί. Το ερώτημα είναι: πόσοι είναι σε αυτήν τη κατάσταση;».

Το λεγόμενο σκιώδες σημάδι...

«... που είναι πολύ πιθανό να είναι έγκυρο. Γνωρίζοντας το θα βοηθούσε να μειώσουμε το ποσοστό θνησιμότητας του 3%, το οποίο είναι πολύ υψηλό, αλλά οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι ένας «επίσημος» αριθμός μολυσμένων ανθρώπων θεωρείται «υγιής», ενώ είναι πιθανό, κατά τη γνώμη μου, το σύνολο των μολυσμένων να είναι πολύ μεγαλύτερο και ως εκ τούτου το ποσοστό εκείνων που δεν το κάνουν και που δυστυχώς πεθαίνουν θα ήταν πολύ μικρότερο. Αν ένας ιός εξαπλωθεί τόσο πολύ, είναι επειδή η θνησιμότητά του είναι χαμηλή, και επομένως πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να «το μεταφέρουν». Ένα δραματικό αντί-παράδειγμα: ο ιός Ebola δεν μεταφέρεται εύκολα , γιατί συνήθως όταν χτυπά αφήνει τέσσερις έως πέντε ημέρες ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας η κινητικότητα των μολυσμένων είναι ουσιαστικά ακυρωμένη».

Τι μπορεί να πει η γιατρός που είναι και κορυφαία δρομέας σε ερασιτέχνες δρομείς και ούτε καν γιατρούς;

«Κάνουν καλά να ψάχνουν με κάθε νόμιμο τρόπο να τρέξουν. Είναι πιο εύκολο για μας εδώ στην κοιλάδα, με τα δάση κάτω από το σπίτι. Στις μεγάλες πόλεις είναι πιο δύσκολο. Σε αυτή την κατάσταση, ο βασικός στόχος όλων είναι η παραγωγή ενδορφινών, επειδή ο συνδυασμός καθιστική ζωή-τηλεόραση, με όλες αυτές τις συνεχείς πληροφορίες για το Coronavirus, μπορεί να αυξήσει το άγχος και την κατάθλιψη. Οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, πρέπει να θεωρούνται μέρος του δικαιώματος στην υγεία και ως εκ τούτου να εφαρμόζονται ακόμη και με τις σημερινές συνθήκες , πάντα όμως σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής ασφάλειας».

Η Catherine Bertone, ως «αθλητής εθνικού ενδιαφέροντος», ωστόσο, μπορεί να συνεχίσει την προπόνηση ...

«Ναι, ακόμη και αν ο κανόνας του να τρέχουμε μόνοι μας ισχύει και για εμάς. Πάω να προπονηθώ με την δήλωση της πρόεδρου της ομάδας μου, Lyana Ottoz».

Κάνεις τις προπονήσεις σου στον περίφημο ποδηλατόδρομο εκεί που προετοιμάστηκες για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, με τους ηλικιωμένους στα παγκάκια να σου κάνουν κερκίδα...

«Όχι, δυστυχώς έχει κλείσει. Κάνω μεγάλο τρέξιμο διάρκειας προπόνηση τώρα τρέχοντας στον αυτοκινητόδρομο: ένα κομμάτι 4 χλμ., Πρώτα σε μια κατεύθυνση, στη συνέχεια στην άλλη. Αυτή την εβδομάδα έχω διανύσει 30 χιλιόμετρα (γελά)».

...στο δρόμο, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες;

«Ναι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ελάχιστα σε αυτή την περίοδο. Η αστυνομία με συνάντησε μερικές φορές, αλλά δεν με σταμάτησε».

Τι θα διδάξει αυτή η κατάσταση τους δρομείς;

«Παρά την θέληση μας, μαθαίνουμε να ζούμε καθημερινά , κατά τρόπο αντίθετο από αυτό που μας αρέσει να κάνουμε: να βάλετε έναν αγώνα στόχο, να σχεδιάσετε την προπόνηση σας , να γυμναστείτε δυνατά για αυτόν ως κίνητρο. Η ζωή μας τώρα μοιάζει τώρα σαν μια κούρσα της οποίας το μήκος δεν ξέρουμε. Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν το εξής: τώρα που όλοι οι μεγάλοι μαραθώνιοι μεταφέρθηκαν για το φθινόπωρο, όπου θα μπορούσα να προσπαθήσω να κατακτήσω μια θέση στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, για ποιο λόγο να προπονούμαι; Και τι γίνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ένιωσα λίγο άδεια και προσπάθησα να κοιτάξω μέσα μου , όπου αυτό το μεγάλο πάθος για το τρέξιμο ακόμα ζει. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μοιράζομαι με την μεγαλύτερη κόρη μου, την Κορίνα, η οποία είναι 13 ετών και αυτό το Σαββατοκύριακο θα πήγαινε να συμμετάσχει στο ιταλικό πρωτάθλημα σκι αντοχής, αφού προκρίθηκε : «Τώρα, μαμά, έβγαλα από το μυαλό μου την κλήση μου- μου είπε – έτσι δεν το σκέφτομαι πια».

Μία τελευταία συμβουλή;

«Ικετεύω τις μητέρες και τους πατέρες: προστατέψετε τα παιδιά σας από την τηλεόραση, μείνετε μαζί τους ενώ παρακολουθούν τα νέα. Το παιδιατρικό τμήμα έκτακτης ανάγκης μας είχε να αντιμετωπίσει περιπτώσεις παιδικής κρίσης άγχους. Ένα απελπισμένο κορίτσι επειδή η «μαμά έπρεπε να πεθάνει από τον κορονοϊό», μια μητέρα που ήταν και είναι πολύ καλά στην υγεία της , μια άλλη που με δάκρυα μου είπε «Γιατρέ μου πες μου ότι δεν έχω τον ιό της τηλεόρασης». Ποτέ όπως τώρα δεν ευλόγησα περισσότερο την επιλογή που έκανα με τον σύζυγό μου Gabriele όταν γίναμε γονείς: ποτέ τηλεόραση στο σπίτι».

• Πηγή: www.smartrun.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 34 ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, 18 ΑΠΟ ΚΟΝΓΚΟ, 6 ΑΠΟ ΓΟΥΪΝΕΑ...
Εθνικά θέματαπριν από 13 λεπτά
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 34 ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, 18 ΑΠΟ ΚΟΝΓΚΟ, 6 ΑΠΟ ΓΟΥΪΝΕΑ...
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ...ΕΠΙΚΟΝΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ;
Τοπικά νέαπριν από 31 λεπτά
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ...ΕΠΙΚΟΝΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ;
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ»! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ; ΝΑΙ, «ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ» ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...
Εθνικά θέματαπριν από 14 ώρες
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ»! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ; ΝΑΙ, «ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ» ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΝΔ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕΣ-ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ;
Τοπικά νέαπριν από 19 ώρες
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΝΔ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕΣ-ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ;
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ...ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΥΒΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Εθνικά θέματαπριν από 22 ώρες
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ...ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΥΒΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ....
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ...
Εθνικά θέματαπριν από 23 ώρες
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ...
ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ...ΚΙΝΕΖΟ;;;
ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ; ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ! ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΟικονομίαΔευτέρα , 25 Μαΐου 2020
ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ; ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ! ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΦΑΤΙΧ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!
Εθνικά θέματαΚυριακή , 24 Μαΐου 2020
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΦΑΤΙΧ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ» ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ; ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ;
Εθνικά θέματαΚυριακή , 24 Μαΐου 2020
ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ; ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ;
ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ! ΝΕΟ...ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA; ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
Τοπικά νέαΚυριακή , 24 Μαΐου 2020
ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ! ΝΕΟ...ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA; ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ! ΑΚΟΥΣ ΔΕΝΔΙΑ; «ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗ ΧΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ», Ε; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
Εθνικά θέματαΚυριακή , 24 Μαΐου 2020
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ! ΑΚΟΥΣ ΔΕΝΔΙΑ; «ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗ ΧΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ», Ε; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ! ΟΙ ΕΔΩ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ; ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!
ΚοινωνίαΚυριακή , 24 Μαΐου 2020
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ! ΟΙ ΕΔΩ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ; ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!
Κάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούςΚάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούς
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ
ΤΟ 586 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣΤΟ 586 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΒΙΝΤΕΟ
.
.
ΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΟΛΥΡΑ: ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
.
.
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ BERTONE! ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ...
ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ BERTONE! ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ...
«ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΟ...ΠΟΔΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ»
OptoCenter-μπείτε στο site μας και κάντε την παραγ
© 2020 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved