Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ...ΗΜΙΓΥΜΝΟ ΑΘΛΗΤΗ!

στις

αναγκες

υπαρχει

ομως

τετοιο

τροπο

οπως

απαντηση

πριν

υγειας

θεμα

εχει

πληρως

κατι

χρονια

ΑθλητισμόςΠέμπτη , 18 Ιουλίου 2019
Short Url:
indobserver.gr/.vh1

 Η απάντηση του ΔΟΠΑΠ αναφορικά με το επεσόδιο με τον αθλητή ο οποίος έβγαλε τη φανέλα του και συνέχισε να τρέχει ημίγυμνος, παρά τις ευγενικές συστάσεις του σεκιουριτά, υπήρξε άμεση.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ μας έστειλε για αναδημοσίευση τον Κανονισμό Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ ο οποίος είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο εδώ και 2 ακριβώς χρόνια (άρα ο αθλητής όφειλε να είναι ενήμερος), όπου προβλέπονται οι περιπτωσεις των αθλητών που τρέχουν ημίγυμνοι. Όπως μάλιστα μας ειπώθηκε, πολλοί-πάρα πολλοί γονείς παιδιών διαμαρτυρήθηκαν στον Δήμο γι'αυτό το γεγονός, λέγοντας ότι "εμείς φέρνουμε τα παιοδιά μας να αθληθούν και όχι να βλέπουν ημίγυμνους αθλητές να γυμνάζονται". Αυτό αποτέλεσε αφορμή να συνεδριάσει το ΔΣ και να εκδώσει τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΟΠΑΠ, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Οικονόμου, ο συγκεκριμένος αθλητής ήταν ενήμερος, του έχουν γίνει κατ' επανάληψη ευγενικές συστάσεις, αλλά αδιαφορεί. 

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΟΠΑΠ.

 

Απόσπασμα
Από το Πρακτικό Νο: 11/2017
Συνεδρίασης του Διοικητικού
Συμβουλίου

Αριθ. Απόφασης: 60/2017
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 19.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού, ύστερα από την αριθ. πρωτ. 946/14-7-2017 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε ένα μέλος κατά τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 234 παρ. 1 και 95 παρ. 2 & 3 του ΔΚΚ (Ν. 3463/2006).
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο 15 μελών, παραβρέθηκαν δώδεκα (12) τακτικά μέλη και δύο (2) αναπληρωματικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όπως εμφαίνεται παρακάτω:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Δημήτρης Ο ικονόμου
2. Μαρία Δημητριάδου
3. Μιχάλης Χατζής
4. Μιχάλης Τράκας
5. Γιώργος Τσουροπλής
6. Ευστάθιος Κίντζιος
7. Βασίλης Σκουφίτσας
8. Σταματία Ζούλια
9. Δέσποινα Ζαμπούκου
10. Αχιλλέας Μελισσάρης
11. Θεόδωρος Γκλεζάκος
12. Παναγιώτης Νικολούδης ^ Κατερίνα Γκούμα (αναπλ. κου
Χαρακτινιώτη)
^ Αλέξανδρος Φιλόσοφος (αναπλ κου Κώτση)
Στη συνεδρίαση παρούσα ήταν επίσης η υπάλληλος του ΔΟΠΑΠ, Σταυρούλα Σκιάνη, για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης.
ΘΕΜΑ 3ο: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΟΠΑΠ
Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης, κος Στέλιος Οικονόμου, εισηγείται τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ:
Άρθρο 1°: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
Ο παρών κανονισμός καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργιάς όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ .
Μέσω της εφαρμογής του παρόντος κανονισμού επιδιώκεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του ΔΟΠΑΠ, με σκοπό :
• Την Υλοποίηση υποστηρικτικών και συνοδευτικών ενεργειών για την ανάπτυξη και την προαγωγή και διάδοση του αθλητισμού όλων των βαθμίδων,
• Την Ανάπτυξη και υποστήριξη της άσκησης και του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες και των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού της πόλης,
•Την Οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση αθλητικών κέντρων, αθλητικών χώρων, γηπέδων και πάσης φύσεως εγκαταστάσεων αναψυχής ή ψυχαγωγίας.
•Την Συνεργασία με το αθλητικά σωματεία της περιοχής του Δήμου καθώς και με όλους τους αθλητικούς φορείς και παράγοντες κρατικούς και μη για την ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού.
•Την Εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης-Άσκησης για όλους (Ελεύθερης και Οργανωμένης) και αγωνιστικού Αθλητισμού για την ικανοποίηση ιδιαιτέρων αναγκών και ενδιαφερόντων των πολιτών του Δήμου Παπάγου Χολαργού •Την Απόκτηση εκτάσεων κατάλληλων για άθληση, με σκοπό την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία τους.
•Την Υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και συνεδριακών εκδηλώσεων διεθνούς, εθνικού, περιφερειακού, νομαρχιακού επιπέδου καθώς και εκδηλώσεων φορέων τοπικού χαρακτήρα.
ΑΡΘΡΟ 2°: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού ανήκει στον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΔΟΠΑΠ ή οιονδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες (Διευθύνσεις, Τμήματα, Γραφεία), σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΔΟΠΑΠ.
Άρθρο 3ο: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανά δημοτική κοινότητα
1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ Α. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΩΗΝ ΕΑΚ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) - ΒΟΛΛΕΥ (2)- ΤΕΝΙΣ (2) - ΜΙΝΙ ΤΕΝΙΣ (1) -BEACH VOLLEY (1) ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 11X11 - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΛΕΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Α. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ :
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 11X11 ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 11Χ11 ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟ
ΔΥΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΕΙΟΥΣ
ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΕΙΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ
ΑΡΘΡΟ 4ο: ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Οι Δημοτικοί Χώροι Αθλησης του Νομικού Προσώπου λειτουργούν γενικά τις ώρες από 07:00 - 22:00 τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα . Οι ώρες λειτουργίας όμως, καθορίζονται ανάλογα με τα αθλητικά προγράμματα , τα σχολικά προγράμματα , τα προγράμματα Γ.Γ.Α και τις προπονήσεις των Αθλητικών Συλλόγων Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών.
Ειδικότερα :
α) τα κλειστά Γυμναστήρια και το Στάδιο λειτουργούν :
Από 07:00 - 22:00 και το Σάββατο 08:00 - 14:00 για προπονήσεις Από 14:00 Σάββατο και Κυριακή διατίθενται για την διεξαγωγή αγώνων β) τα Αθλητικά κέντρα Παπάγου & Χολαργού λειτουργούν από 07:00 - 22:00 γ) τα ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών λειτουργούν:
Καθημερινά και Σαββατοκύριακα από 08:00 - 14:00 και 17:00 - 22:00
- Για την διεξαγωγή προπονήσεων ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών ομάδων , ο χρόνος μπορεί να παρατείνεται κατά περίπτωση μια ή δυο ώρες δ) τα Δημοτικά Γυμναστήρια λειτουργούν :
Καθημερινά 08:00 - 14:00 & Σάββατα 08:30 - 14:00 Οι ως άνω ώρες μπορούν να τροποποιηθούν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλουμένων
ΑΡΘΡΟ 5°: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΦΟΡΕΙΣ
1. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΟΠΑΠ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και δρώμενων, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.
2. 2. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις υλοποιούνται: Φ Προγράμματα του ΔΟΠΑΠ καθώς και οργανωμένη άθληση και ελεύθερη άθληση για όλους. # Αθλητικές καλοκαιρινές δραστηριότητες. Φ Προγράμματα μύησης και εκμάθησης αθλήματος ή προγράμματα άσκησης και αθλητισμού για όλους Φ Προπονήσεις οργανωμένων ομάδων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Φ Αγώνες συλλόγων, σχολικά πρωταθλήματα, προετοιμασία των αγωνιστικών παιδικών ομάδων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων. # Προπονήσεις και αγώνες ομάδων αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε επίσημα πρωταθλήματα, Φ Κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες, όπως αγώνες, πρωταθλήματα, αθλητικές - εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις κ.λπ. © Επιπλέον μπορούν να πραγματοποιούνται πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια, συναυλίες κ.λπ.
3. Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων μπορούν να κάνουν: © Φορείς του Δημοσίου και Ν.Π. - Ν.Π.Ι.Δ. αυτών. © Αθλητικοί φορείς (Ομοσπονδίες, σωματεία, σύλλογοι, Ιδιωτικές Σχολές άθλησης) © Δημόσια - Ιδιωτικά Σχολεία © Φυσικά Πρόσωπα και Νομικά Πρόσωπα (πλην Αθλητικών φορέων)
4. Ο ΔΟΠΑΠ κατανέμει το ωριαίο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες των προγραμμάτων του. Οι εναπομείνασες ώρες μετά και την κατανομή ωρών στα αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους και τις ομάδες που αιτούνται τη χρήση για τις προπονητικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, διατίθενται προς χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο.
ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, πριν από την έναρξη κάθε αθλητικής περιόδου, εισηγείται στον Πρόεδρο Δ.Σ ΔΟΠΑΠ το πρόγραμμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατανέμοντας τις ώρες χρήσης κατά περίπτωση, ανά ημέρα και εβδομάδα, για κάθε άθλημα και αναλόγως των αναγκών των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
α. Τα αιτήματα των αθλητικών ομοσπονδιών αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων και τις ανάγκες προετοιμασίας των αθλητικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων. β. Την κατηγορία που βρίσκεται η ομάδα του αθλητικού σωματείου - συλλόγου. γ. Την ισομερή κατανομή ωρών σε σωματεία - συλλόγους που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.
δ. Τις αιτήσεις που έχουν υποβάλλει φυσικά ή νομικά πρόσωπα για τη χρήση των χώρων.
ε. Το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες ώρες για ΑμεΑ, για μεμονωμένα άτομα, καθώς και άτομα που δεν είναι αθλητές ή δεν ανήκουν σε οργανωμένο σύλλογο. στ. Το γεγονός ότι, οι αγώνες προηγούνται στο πρόγραμμα χρήσης από τις προπονήσεις των ομάδων:
1. Τις ανάγκες τις Α' βάθμιας & Β' βάθμιας εκπαίδευσης.
2. Το πρόγραμμα χρήσης των εγκαταστάσεων τροποποιείται μόνο με νεότερη αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου (Πρόεδρος ή Εντεταλμένο Μέλος του ΔΣ), ύστερα από έγγραφο αίτημα του κάθε σωματείου και κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
3. Κατά την κατανομή των ωρών προπόνησης στο πρόγραμμα προπονήσεων, πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να προκύπτουν ώρες προπόνησης για τα προγράμματα της ΓΓΑ, για άτομα με αναπηρία, για μεμονωμένα άτομα που δεν είναι αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο σύλλογο.
4. Στις περιπτώσεις κατάρτισης προγραμμάτων αγώνων υποβάλλεται αίτημα - προγράμματος αγώνων προς το ΔΟΠΑΠ από την αντίστοιχη Ομοσπονδία ή σύλλογο που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση αγώνων, οι σύλλογοι υποχρεούνται να ορίζουν τους αγώνες τους μισή ώρα μετά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τις ώρες που τους έχουν παραχωρηθεί.
5. Σε περίπτωση που ακυρωθεί αγώνας ή τροποποιηθεί το πρόγραμμα εξαιτίας έκτακτου γεγονότος, οι σύλλογοι πρέπει να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα, εφόσον και αυτοί ήταν ενήμεροι.
ΑΡΘΡΟ 7°: ΕΓΓΡΑΦΗ - ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ
1. Απαραίτητο στοιχείο για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα άθλησης και προπονούνται σε κάθε δημοτικό χώρο άθλησης, είναι η κάρτα μέλους.
2. Η κάρτα μέλους είναι περιουσιακό στοιχείο του ΔΟΠΑΠ και φέρει τα εξής
χαρακτηριστικά: Ονοματεπώνυμο αθλητή, Αθλημα, Αθλητική περίοδος: Για
κάθε αθλητική περίοδο εκδίδεται νέα αθλητική ταυτότητα.
3. Για την έκδοση της κάρτας μέλους απαιτούνται : Αίτηση του ενδιαφερομένου, Ιατρική βεβαίωση υγείας από καρδιολόγο, παθολόγο και δερματολόγο. Οι παραπάνω ιατρικές βεβαιώσεις δύναται να αντικατασταθούν από μία (1) βεβαίωση Ιατρού γενικής ιατρικής, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι υγιής. Η αίτηση συνοδεύεται από φωτογραφία ταυτότητας.
ΑΡΘΡΟ 8°: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Κάθε υπηρεσία, Δημόσια ή Ν.Π.Δ.Δ., κάθε Ν.Π.Ι.Δ. ή αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία, σωματείο), ιδιωτικός φορέας και κάθε άτομο που επιθυμεί να κάνει χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, απευθύνεται εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, η οποία οφείλει να αποφασίζει και να απαντά σε κάθε αίτημα. α) Διάθεση αθλητικών χώρων σε αθλητικά σωματεία :
1. Λόγω του γεγονότος ότι τα μέλη των αθλητικών σωματείων πρέπει να προπονούνται σε τακτικές ώρες και ημέρες στους χώρους άθλησης, προκειμένου να προετοιμάζονται για τους αγώνες τους στα Τοπικά - Περιφερειακά - Πανελλήνια - Διεθνή Πρωταθλήματα, δύναται οι σύλλογοί τους να αιτούνται τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
2. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι / σωματεία, με έδρα εντός της περιφέρειας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού , θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου για τη χρήση των χώρων αυτών, πριν από την έναρξη κάθε αθλητικής περιόδου (έως 30 Αυγούστου κάθε έτους), αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, εφόσον οι συνθήκες δεν επιτρέπουν διαφορετικά.
3. Στην αίτηση ενδιαφέροντος θα πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια: Η εγκατάσταση την οποία αιτείται ο ενδιαφερόμενος. Το χρονικό διάστημα παραχώρησης. Τις ακριβείς μέρες και ώρες για τις οποίες ζητείται η χρήση του χώρου. Ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας έχει λάβει γνώση των όρων του παρόντος Κανονισμού και τους αποδέχεται στο σύνολό τους.
4. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα εξετάζει τα ανωτέρω αιτήματα και με αιτιολογημένη απάντηση εισηγείται στον Πρόεδρο την έγκριση ή απόρριψη της αίτησης. Σε περίπτωση εγκριτικής απόφασης, κατανέμει κατά περίπτωση τις ώρες, ανά ημέρα και εβδομάδα, για κάθε άθλημα, σε κάθε σωματείο. Το πρόγραμμα αυτό τροποποιείται μόνο με νεότερη απόφαση του Πρόεδρου κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
5. Το ωράριο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα κατανομής των χώρων στα σωματεία, αναρτάται έξω από κάθε αθλητική εγκατάσταση, καθώς και στο διαδίκτυο.
β) Διάθεση αθλητικών χώρων σε φορείς του Δημοσίου, Ν.Π. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών (εκτός αθλητικών σωματείων).
1. Σε περίπτωση που φορείς του Δημοσίου ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ, υποχρεούνται να υποβάλλουν γραπτή αίτηση στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά: Η εγκατάσταση την οποία αιτείται ο ενδιαφερόμενος. Το χρονικό διάστημα παραχώρησης. ® Τις ακριβείς μέρες και ώρες για τις οποίες ζητείται η χρήση του χώρου. Ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας έχει λάβει γνώση των όρων του παρόντος Κανονισμού και τους αποδέχεται στο σύνολό τους.
2. Στη συνέχεια θα ακολουθείται η ανωτέρω σχετική διαδικασία με το άρθρο 8α ανωτέρω, σχετικά με την κατανομή των χώρων στα αθλητικά σωματεία.
γ) Διάθεση αθλητικών χώρων σε φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα (εκτός αθλητικών σωματείων).
1. Η χρήση των αθλητικών χώρων από φυσικά πρόσωπα, που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων, αφορά την ελεύθερη πρόσβαση τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
2. Η πρόσβαση επιτρέπεται κατά τις ελεύθερες ώρες για το κοινό, όπως αυτές ορίζονται από τον παρόντα κανονισμό, σχετικά με το πρόγραμμα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
3. Με την έγκριση της εγγραφής, τους δίνεται κάρτα μέλους (αναγράφεται συγκεκριμένος αριθμός μέλους), την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
4. Για τη χρήση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα απαιτείται η επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, είτε η σύνδεση του χρήστη στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρεί ο Δήμος, σχετικά με τη διαθεσιμότητα της αθλητικής εγκατάστασης, αλλά και τη δέσμευση αυτού από τον αθλούμενο για συγκεκριμένη ώρα. Ο υπεύθυνος υπάλληλος ή εντεταλμένο όργανο, ελέγχει τη διαθεσιμότητα των αιτουμένων εγκαταστάσεων και εγκρίνει η απορρίπτει την αίτηση.
5. Για την αποκλειστική χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων βάσει της διαθεσιμότητας αυτών, γίνεται χρέωση του ατομικού αριθμού της κάρτας μέλους του αθλούμενου.
6. Η χρήση του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο ΜΑΡΚ ΜΑΡΣΟ από τους πολίτες επιτρέπεται όλες τις ώρες που είναι ανοιχτή η εγκατάσταση, εκτός των ωρών προπόνησης ανδρικών ομάδων των σωματείων, για αποφυγή τραυματισμών. Οι ώρες αυτές θα είναι καθορισμένες και αναρτημένες στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου με ευθύνη του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
δ) Διάθεση αθλητικών χώρων σε νεοσύστατους αθλητικούς συλλόγους - σωματεία:
1. Κάθε ενδιαφερόμενος νεοσύστατος σύλλογος - σωματείο, με έδρα εντός της περιφέρειας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού , για να έχει δικαίωμα παραχώρησης χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου τα παρακάτω δικαιολογητικά: Καταστατικό Ίδρυσης Αθλητικού Συλλόγου. Πρακτικό συνεδρίασης για τη συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα. Αναγνώριση του σωματείου από την αρμόδια Ομοσπονδία. Σε αντικατάσταση της «αναγνώρισης», δύναται ο νεοσύστατος σύλλογος/σωματείο να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, υπογραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπό, ότι έχουν υποβληθεί στην ομοσπονδία τα απαραίτητα έγγραφα για την αναγνώρισή του
στ) Περαιτέρω διάθεση των χώρων από τα σωματεία, τους φορείς, τα νομικά ή τα φυσικά πρόσωπα προς τρίτους δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση. Το δικαίωμα χρήσης των χώρων δεν μεταβιβάζεται.
ΑΡΘΡΟ 9°: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ι.Μετά την απόφαση έγκρισης του Πρόεδρου Δ.Σ υπογράφεται μεταξύ του ΔΟΠΑΠ και του ενδιαφερόμενου φορέα ή σωματείου/συλλόγου, συμφωνητικό χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης όπου περιλαμβάνονται, κατ' ελάχιστο, τα ακόλουθα:
© Η εγκατάσταση που διατίθεται. © Το χρονικό διάστημα διάθεσης. © Το ύψος του τυχόν αντιτίμου, τον τρόπο και χρόνο καταβολής του. © Τα κινητά πάγια του ΔΟΠΑΠ που πιθανόν θα χρησιμοποιήσει ο φορέας. © Τις ακριβείς μέρες και ώρες κατά τις οποίες θα γίνεται χρήση του χώρου. © Την υποχρεωτική συμμόρφωση του με τις ισχύουσες διατάξεις και κανόνες για την ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων. © Ότι ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει γνώση του παρόντος κανονισμού και τον αποδέχεται στο σύνολό του. © Τις εγγυήσεις, χρηματικές ποινές και κυρώσεις που θα επιβληθούν σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε όρου της σύμβασης.
2. Η σύμβαση υπογράφεται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την γραπτή έγκριση της διάθεσης του χώρου και ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει πλήρη περιγραφή του προγράμματος ή της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στο χώρο. Σε περίπτωση μη υπογραφής της σύμβασης με υπαιτιότητα του ενδιαφερόμενου, η έγκριση ανακαλείται.
3. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα εγκρίνεται εισήγηση ή αίτηση από φυσικά πρόσωπα για χρήση αθλητικής εγκατάστασης, θα καταβάλλεται άμεσα η οικονομική συμμετοχή, όπου αυτή δύναται να υπάρχει ως προϋπόθεση, και θα εκδίδεται νόμιμο παραστατικό, στο οποίο θα αναφέρονται: © Τα ονοματεπώνυμα των προσώπων. © Η εγκατάσταση/χώρος που τους διατίθεταικαιη δραστηριότητα που θα αναπτύξουν. © Η ημέρα, ώρα και διάρκεια, κατά τις οποίες θα γίνει η χρήση της εγκατάστασης. © Το ακριβές ποσό / είδος του αντιτίμου.
4. Σε περίπτωση παραβίασης όρου ή όρων του παρόντος κανονισμού η σύμβαση χρήσης ανακαλείται και ματαιώνεται η διάθεση των χώρων.
5. Η ανάκληση οποιουδήποτε αιτήματος που υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενο, γίνεται μόνο με έγγραφη υπογεγραμμένη αίτηση του ενδιαφερόμενου.
6. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή σωματεία είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των αθλητικών χώρων που χρησιμοποιούν και πρέπει να συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό και τις σχετικές υποδείξεις του προσωπικού και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΔΟΠΑΠ.
7. Για κάθε πρόβλημα ή παράπονο οι προπονητές, τα σωματεία ή οι ιδιώτες θα πρέπει να απευθύνονται εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία.
ΑΡΘΡΟ 10°: ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΧΩΡΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
1. Οποιαδήποτε παράδοση ή παραλαβή χώρου ή κινητού εξοπλισμού της αθλητικής εγκατάστασης, γίνεται προς τον ενδιαφερόμενο με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου παραλαβής-παράδοσης, με το οποίο, ο ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διαφύλαξη των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων που παραλαμβάνει και ευθύνεται στο ακέραιο για κάθε απώλεια ή φθορά.
2. Η επιστροφή του υλικού από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα γίνεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στο πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής αναγράφονται τυχόν φθορές, απώλειες ή καταστροφές σε εγκαταστάσεις η εξοπλισμό. Η αποτίμηση αυτών γίνεται από την υπηρεσία, σύμφωνα με έκθεση που συντάσσει ο αρμόδιος υπάλληλος είτε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενημερώνοντας εγγράφως το χρήστη της εγκατάστασης για το κόστος αποκατάστασης της φθοράς.
ΑΡΘΡΟ 11°: ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ
1. Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δαπάνες συντήρησης, φθορών και βελτίωσης των υποδομών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων δύναται να καθορίζεται αντίτιμο χρήσης. Η οικονομική αυτή συμβολή ή το αντίτιμο χρήσης, όπου απαιτείται ή συμφωνείται, θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εγκατάσταση, το είδος της δραστηριότητας και τη διάρκεια κατά την οποία θα γίνεται η χρήση του χώρου.
2. Το αντίτιμο χρήσης ή οικονομική συμβολή, καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ.
3. Δίνεται η δυνατότητα στον Πρόεδρο να εισηγηθεί με ειδική αιτιολόγηση, στο Διοικητικό Συμβούλιο, περιπτώσεις που κατ' εξαίρεση - και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - δύναται να παραχωρούνται αθλητικοί χώροι, χωρίς την καταβολή τιμήματος.
ΑΡΘΡΟ 12°: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
1. Την ευθύνη διαχείρισης των συμμετεχόντων όπως και των θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες καθώς και τη διακίνηση του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού έχει ο οργανωτής στον οποίο έχει διατεθεί η χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.
2. Υλικοτεχνική υποδομή και υλικά που ανήκουν στο ΔΟΠΑΠ και διατίθενται στον χρήστη, καταγράφονται σε ειδικό έντυπο που χορηγεί ο αρμόδιος υπάλληλος του αθλητικού χώρου.
3. Επίσης, ο διοργανωτής φέρει έναντι του ΔΟΠΑΠ την ευθύνη για τυχόν φθορές, καταστροφές και εν γένει ζημιές στην εγκατάσταση όπως και στο σταθερό και φορητό εξοπλισμό της εγκατάστασης.
ΑΡΘΡΟ 13°: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Για να επιτραπεί η είσοδος και προπόνηση σε οποιονδήποτε δημοτικό χώρο άθλησης θα πρέπει:
1. Κάθε ομάδα αθλητών να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή. Η προπονητική ιδιότητα του προπονητή πιστοποιείται με σχετική υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα από τη Διοίκηση του συλλόγου, στην έναρξη κάθε αθλητικής περιόδου.
2. Κάθε αθλητής ή ομάδα θα πρέπει να έχουν όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση π.χ. φόρμες, αθλητικά υποδήματα, μπάλες κ.λπ.
3. Στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του αθλητικού σωματείου με επισυναπτόμενη ονομαστική κατάσταση των αθλητών, όπου αναφέρεται ότι έχουν εξετασθεί από ιατρό και δύνανται να προπονούνται και να συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η δήλωση υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του σωματείου.
4. Δεν επιτρέπεται στους προπονητές των συλλόγων ή σε οποιονδήποτε άλλο να κάνει χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων.
5. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο σύλλογος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτώς το αίτημα .
6. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι αποχωρήσεώς τους, καθώς επίσης είναι υπεύθυνοι και για τυχόν ατυχήματα μέχρι την αποχώρηση των αθλητών από τον χώρο. Ο αθλητής κάνει χρήση των χώρων και ιδιαίτερα των αθλητικών οργάνων υποχρεωτικά υπό την επίβλεψη του αρμόδιου προπονητή του, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για τυχόν ατύχη μα.
7. Η ομάδα, μετά το πέρας της προπόνησης, έχει δικαίωμα παραμονής στον περιβάλλοντα χώρο για πέντε (5) λεπτά, χωρίς να παρεμποδίζει και να ενοχλεί την προπόνηση της επόμενης ομάδας.
8. Η ομάδα θα πρέπει να εγκαταλείπει τα αποδυτήρια του αθλητικού χώρου είκοσι (20) λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης. Αθλητές και αθλήτριες δεν επιτρέπεται να παραμένουν και να καθυστερούν μέσα στα αποδυτήρια χωρίς λόγο, πέραν του εικοσάλεπτου.
9. Ομάδα που δεν προσέρχεται για προπόνηση, πληρώνει το συμφωνηθέν αντίτιμο κανονικά, εκτός αν ο σύλλογος ειδοποιήσει εγκαίρως και τροποποιηθεί το πρόγραμμα κατανομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα κανονισμό.
10. Οι προπονητικές ώρες που διατίθενται στις ομάδες αφορούν αποκλειστικά την συγκεκριμένη ομάδα και το συγκεκριμένο τμήμα. Δεν επιτρέπεται να αλλάζουν οι ομάδες μεταξύ τους ώρες προπόνησης αυθαίρετα, καθώς επίσης και να παραβιάζεται το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας από άλλη ομάδα, ή μεμονωμένα άτομα.
11. Εάν κάποια ομάδα θέλει να διεξάγει φιλικό αγώνα, οφείλει να ενημερώσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του ΔΟΠΑΠ.
12. Το ποδόσφαιρο, ως άθλημα, έχει διαφορετική φιλοσοφία και κανόνες. Συνεπώς, η διεξαγωγή του εντός των κλειστών γυμναστηρίων, είτε υπό τη μορφή αγώνα, είτε υπό τη μορφή προπόνησης επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις.
13. Οι αίθουσες ενδυνάμωσης παραχωρούνται με πρόγραμμα και έναντι αντιτίμου, όπως αναλυτικά προβλέπεται σε σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό. Αλλοι χώροι για τους οποίους η παραχώρηση για χρήση δεν προβλέπεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό και ζητείται η χρησιμοποίησή τους, παραχωρούνται επίσης με πρόγραμμα και έναντι αντιτίμου, εφόσον υπάρχει η ανάλογη δυνατότητα.
14. Όσα σωματεία χρησιμοποιούν αίθουσα ενδυνάμωσης θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως τυχόν φθορές που διαπιστώνουν στα όργανα, καθόσον από ένα φθαρμένο όργανο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού.
15. Οι χώροι που χρησιμοποιούν τα σωματεία (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, πάγκοι, κ.λ.π.) είναι κοινοί για όλους. Οι προπονητές πρέπει να φροντίζουν οι χώροι να μένουν πάντοτε καθαροί, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους επόμενους. Δεν επιτρέπεται να αφήνονται υπόλοιπα χρησιμοποιημένων αντικειμένων στους πάγκους (π.χ. μπουκάλια, τέϊπ, επίδεσμοι, απορρίμματα, κλπ).
16. Μετά το πέρας της προπόνησης, με ευθύνη των προπονητών, θα πρέπει να επανέρχονται στην αρχική τους θέση όλα τα αντικείμενα και όργανα άθλησης που χρησιμοποιήθηκαν.
17. Όλοι οι αθλητές και οι προπονητές όταν εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει απαραίτητα να φέρουν αθλητικά υποδήματα.
18. Η φύλαξη πολύτιμων και όποιων άλλων αντικειμένων είναι αποκλειστική ευθύνη των χρηστών.
19. Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους αγωνιστικούς χώρους άτομα με πατίνια, ποδήλατα και διάφορα άλλα τροχοφόρα, εκτός από τον αθλητικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την προπόνηση. Εξαίρεση αποτελούν τα αμαξίδια των Α.Μ.Ε.Α.
20. Οι χρήστες των γυμναστηρίων και όλοι οι εμπλεκόμενοι, υποχρεούνται να διατηρούν καθαρούς τους χώρους που χρησιμοποίησαν (αποδυτήρια, αγωνιστικούς χώρους, τουαλέτες κλπ). Σε κάθε περίπτωση η χρήση των αθλητικών χώρων θα πρέπει να γίνεται με πνεύμα σεβασμού προς το δημόσιο χώρο και προστασίας του από αδικαιολόγητες φθορές.
21. Σε περίπτωση αγώνων, τουρνουά και κάθε είδους εκδηλώσεων (αθλητικές και μη), ο καθαρισμός των χρησιμοποιούμενων αθλητικών χώρων κατά τη διάρκεια και στο τέλος των εκδηλώσεων, είναι υποχρέωση του διοργανωτή.
22. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους αθλητικούς χώρους.
23. Όταν εισέρχονται σε χώρους άτομα χωρίς αθλητική περιβολή και ανήκουν σε συγκεκριμένο σύλλογο που προπονείται, την ευθύνη έχει ο σύλλογος. Όταν εισέρχονται άτομα εκτός συλλόγου, τότε την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους έχει ο υπάλληλος του ΔΟΠΑΠ.
23. Η κατανάλωση καθώς και η χρήση αναβολικών, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και (ίδιο) σκευασμάτων δεν επιτρέπεται εντός των αθλητικών χώρων.
24. Η διατήρηση καλών σχέσεων με το προσωπικό και ο σεβασμός στις υποδείξεις, στις οδηγίες και στις εντολές της Υπηρεσίας είναι υποχρέωση όλων των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ. Οι διοικήσεις και οι υπεύθυνοι προπονητές των ομάδων που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους, πρέπει να συμβουλεύουν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, να τηρούν πιστά τις οδηγίες και τις εντολές του προσωπικού και να μην αντιδικούν μαζί τους.
ΑΡΘΡΟ 14°: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ -
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
1. Στην περίπτωση συμμετοχής ατόμων σε αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της οργανωμένης ελεύθερης άθλησης ή μη δομημένων προγραμμάτων άθλησης για όλους, η αίτηση συμμετοχής ή η αίτηση χρήσης δηλώνει την αποδοχή των όσων περιλαμβάνονται στον παρόντα κανονισμό λειτουργίας και έχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με ιδία ευθύνη, ή σε περίπτωση ανηλίκου, με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του.
2. Στις περιπτώσεις χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης άθλησης από μεμονωμένα άτομα, οι χρήστες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ή στην περίπτωση ανηλίκου με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους και σε κάθε περίπτωση αποδέχονται τα όσα περιλαμβάνονται στον κανονισμό λειτουργίας.
3. Κάθε προπονητής, που είναι υπεύθυνος συλλόγου, οι αθλητές και τα μεμονωμένα άτομα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις του προσωπικού της αθλητικής εγκατάστασης, σχετικά με το ωράριο έναρξης και λήξης της προπόνησης, τη χρήση των αποδυτηρίων, κ.λπ.
4. Η συμπεριφορά των αθλητών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Δήμου πρέπει να είναι κόσμια.
5. Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που δημιουργείται κατά την διάρκεια της προπόνησης πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο που έχει οριστεί και βρίσκεται στο χώρο.
ΑΡΘΡΟ 15ο: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ
1. Σε κάθε περίπτωση χρήσης των δημοτικών χώρων άθλησης και των οργάνων τους, ο κάθε αθλητής ή άτομο γενικά, πρέπει να φροντίζει ώστε να μην προκαλεί φθορές στα όργανα, στα αποδυτήρια και γενικά σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις.
2. Οι εσκεμμένες φθορές οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων του χώρου άθλησης από αθλητές, προπονητές και αθλητικούς παράγοντες, τιμωρούνται οπωσδήποτε. Αυτός που προξενεί φθορά υποχρεούται στην αποκατάστασή της. Πλέον αυτού, δύναται να επιβληθεί και ποινή προσωρινής ή οριστικής αποβολής του παραβάτη (αθλητή, προπονητή, αθλητικού παράγοντα, κ.ά.) από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η ίδια ή άλλη τιμωρία επιβάλλεται και στον σύλλογο που ανήκει ο αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας.
3. Σε κάθε περίπτωση φθορών, εσκεμμένων ή μη, ο σύλλογος στον οποίο ανήκει ο αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας που τις προκάλεσε, υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση με δικές του δαπάνες, εκτός εάν η φθορά οφείλεται άμεσα στη συνήθη και κατά προορισμό χρήση των οργάνων, αποδυτηρίων και γενικά των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
4. Τα σωματεία, αλλά και όλοι όσοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως φθορές που διαπιστώνουν στις εγκαταστάσεις, τα όργανα και σε κάθε είδους εξοπλισμό, για την αποφυγή κινδύνου τραυματισμού αλλά και για την έγκαιρη διαπίστωση του τυχόν υπαιτίου της πρόκλησης.
5. Τα σωματεία δεν δικαιούνται να προβούν σε καμία τροποποίηση των εγκαταστάσεων, προσθήκη κλπ. ούτε να απαιτήσουν μονομερώς κάτι τέτοιο από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα.
6. Σε περίπτωση φθορών - ζημιών από φιλάθλους, η ευθύνη ανήκει στην διοργανώτρια αρχή του αγώνα ή κατά περίπτωση στις ομάδες που αγωνίζονταν, οι οποίες υποχρεούνται αναλογικά στην άμεση αποκατάστασή τους, με δικές τους δαπάνες.
7. Εάν το σωματείο, αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας προξενήσει οποιαδήποτε ζημιά στις εγκαταστάσεις καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, η διοίκηση του σωματείου οφείλει να ενημερώσει αμέσως την αρμόδια υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση το σωματείο υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση με δικές του δαπάνες, όπως αναλυτικά προβλέπεται στον παρόντα κανονισμό.
8. Μετά τη διαπίστωση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημιάς, η αξία της θα αποτιμάται αμέσως από την αρμόδια υπηρεσία δια του εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου της, και θα υπογράφεται άμεσα πρωτόκολλο ζημιών, όπου θα περιγράφεται η ζημιά καθώς και το προϋπολογιζόμενο κόστος αποκατάστασης. Σε περίπτωση που το σωματείο δεν προσέλθει για τη σύνταξη του ως άνω πρωτοκόλλου, αυτό συντάσσεται μονομερώς από την αρμόδια υπηρεσία και κοινοποιείται στο σωματείο μαζί με πρόσκληση για άμεση προκαταβολή της δαπάνης αποκατάστασης, θέτοντας εύλογη προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις 10 ημέρες από την κοινοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου στο σωματείο.
ΑΡΘΡΟ 16°: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ
1. Η ευθύνη για την συντήρηση όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και τη βελτίωση των υποδομών τους, ανήκει στον ΔΟΠΑΠ και στο Δήμο δια των αρμοδίων υπηρεσιών του.
2. Οι απαιτούμενες εργασίες γίνονται, έκτακτα ή περιοδικά, με προσωπικό του Δήμου, είτε με κατάλληλα συνεργεία, είτε με ιδιώτες και το κόστος βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΔΟΠΑΠ.
3. Ως αντιστάθμισμα των δαπανών που προκαλούνται για την συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν θα καταβάλλεται από τον τοπικό αθλητικό σύλλογο που κάνει χρήση της αθλητικής εγκατάστασης αντίτιμο χρήσης, σύμφωνα με το τον παρόντα κανονισμού.
ΑΡΘΡΟ 17ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
1. Κάθε αθλητικό σωματείο που διεξάγει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προπόνηση σε κάθε χώρο άθλησης, έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των αποδυτηρίων του χώρου αυτού.
2. Επίσης, στο χώρο προπόνησης, ο σύλλογος θα πρέπει να έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα όργανα π.χ. μπασκέτες, φιλέ, κ.λ.π.
3. Όργανα που φυλάσσονται στις αποθήκες του ΔΟΠΑΠ. παραδίδονται προς χρήση από τον αρμόδιο υπάλληλο. Στο τέλος της προπόνησης επιστρέφεται από τον υπεύθυνο το όργανο στην αποθήκη και παραλαμβάνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο.
4. Το προσωπικό του ΔΟΠΑΠ δεν είναι αρμόδιο και υπεύθυνο να τοποθετεί, μετακινεί, μεταφέρει τα αθλητικά όργανα μπασκέτες, σφαίρες, εμπόδια, δίζυγα, βατήρες, ακόντια, διαδρομές, τέρματα, κ.λ.π., εκεί που ο προπονητής θέλει. Ο προπονητής του αθλητικού φορέα έχει την ευθύνη της τοποθέτησης στην έναρξη της προπόνησης του βασικού σταθερού εξοπλισμού και της απομάκρυνσης αυτού μετά την λήξη της προπόνησης.
5. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραχώρηση χρήσης αποδυτηρίων- γραφείων- αποθηκών που βρίσκονται μέσα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μετά το τέλος των προπονήσεων και αγώνων οι χώροι ελευθερώνονται και παραδίδονται στους υπεύθυνους δημοτικούς υπαλλήλους των αθλητικών εγκαταστάσεων.
6. Όπου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται, σε μόνιμη βάση, χώροι της αθλητικής εγκατάστασης από αθλητικούς συλλόγους ή άλλους φορείς ως αποδυτήρια, γραφεία, αποθήκες, θα ελευθερωθούν αμέσως μετά την έγκριση του παρόντος κανονισμού, ώστε να τους παραχωρηθούν ύστερα από αίτησή τους, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται παραπάνω.
7. Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αγωνιστικών χώρων, επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε όσους φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή, ανάλογα με το είδος της άθλησης.
8. Κάθε αθλούμενος είναι υπεύθυνος για τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο ΔΟΠΑΠ και το προσωπικό του ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση απώλειας προσωπικών αντικειμένων οποιασδήποτε αξίας από τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων.
9. Η είσοδος στο δάπεδο (παρκέ) της αίθουσας κάθε αθλητικού χώρου, επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε όσους φέρουν τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα.
10. Σε ένδειξη σεβασμού προς τους συναθλούμενους, θα πρέπει οι χρήστες της αθλητικής εγκατάστασης να αποφεύγουν τις δυνατές φωνές και τις βωμολοχίες κατά την διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων.
11. Μετά το πέρας της άθλησης, οι αθλούμενοι θα πρέπει να επαναφέρουν στην αρχική τους θέση κάθε αντικείμενο άθλησης που χρησιμοποίησαν. Επίσης θα πρέπει να απομακρύνουν κάθε είδους απορρίμματα (π.χ. μπουκάλια νερού), χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τους υπάρχοντες στο χώρο κάδους απορριμμάτων.
ΑΡΘΡΟ 18ο: ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Α. ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
Η χρήση του γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα καθορίζεται ως εξής:
1. Μέγιστη εβδομαδιαία χρήση 7 ώρες, μέγιστη ημερήσια 90 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων και μόνο για τα σωματεία εκείνα των οποίων ο επόμενος αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί σε φυσικό χλοοτάπητα
2. Η προγραμματισμένη προπόνηση ή φιλικός αγώνας σε υγρό από βροχόπτωση γήπεδο αναβάλλεται.
3. Όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έχει καταστεί ο αγωνιστικός χώρος βαρύς και λασπώδης ή από τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται η ίδια κατάσταση, ή οποτεδήποτε κριθεί από την αρμόδια υπηρεσία ότι η διεξαγωγή του αγώνα θα επιφέρει σημαντική φθορά ή ζημιά στο χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, τότε με Απόφαση Πρόεδρου δεν θα διατίθεται η εγκατάσταση για την διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα, στο πλαίσιο επίσημων διοργανώσεων πρωταθλημάτων ή κυπέλου.
4. Όταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, είτε οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο/η Προϊστάμενος/Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, δύναται να ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή την αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, 48 ώρες πριν την έναρξή του.
5. Σε προγραμματισμένη ή έκτακτη συντήρηση, προπονήσεις και αγώνες δεν διεξάγονται για όσο διάστημα διαρκεί αυτή.
Β. ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ Η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του
κατασκευαστή
ΑΡΘΡΟ 19ο: ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΙΒΟΥ
1. Απαιτείται άδεια αγώνα
2. Όλα τα όργανα και υλικά διεξαγωγής του αγώνα που παραδίδονται από τις ΑΠΟΘΗΚΕΣ του Νομικού Προσώπου και τον αρμόδιο υπάλληλο με κατάσταση, στον αρμόδιο των αγώνων, ο οποίος έχει ορισθεί από τον ΣΕΓΑΣ με την προκήρυξη των αγώνων και επιστρέφονται στην αποθήκη από τον αρμόδιο υπεύθυνο.
3. Η τοποθέτηση σε κάθε θέση των οργάνων π.χ. εμπόδια, βατήρες, στρώματα κ.λ.π. είναι αποκλειστική ευθύνη του προπονητή και όχι των υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου.
4. Σε περίπτωση αγώνων ενός Συλλόγου για τα παραπάνω ευθύνεται ο ίδιος ο Σύλλογος.
5. Η χρήση του σκάμματος είναι ευθύνη των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ ή του Συλλόγου. Η αρχική διαμόρφωση είναι του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.
6. Το Νομικό Πρόσωπο διαθέτει τους υπαλλήλους που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Σταδίου.
7. Η χάραξη των γραμμών στο ταρτάν του στίβου είναι ευθύνη του Νομικού Προσώπου.
8. Για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφύρας και της σφαίρας στο στάδιο απαιτείται προγενέστερη έγκριση διεξαγωγής του από τον Οργανισμό.
ΑΡΘΡΟ 20ο: ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ
1. Η είσοδος κάθε αθλητή/χρήστη στην αίθουσα οργάνων θα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο εφόσον φέρει την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία. 2. Η χρήση των οργάνων γυμναστικής και ενδυνάμωσης από τους αθλητές θα επιτρέπεται μόνο με την παρουσία στο χώρο υπεύθυνου προπονητή ή γυμναστή.
ΑΡΘΡΟ 21ο: ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
1. Η διάθεση των γηπέδων αντισφαίρισης σε αθλητικά σωματεία ή συλλόγους, γίνεται με τη διαδικασία που προβλέπεται στα άρθρα 5 και 8 του παρόντος κανονισμού.
2. Στην αρχή κάθε προπονητικής περιόδου, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του αθλητικού σωματείου ή συλλόγου στην οποία αναφέρει ότι οι αθλητές του έχουν εξετασθεί από ιατρό και δύνανται να προπονούνται και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Την δήλωση αυτή υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου ή Συλλόγου ή ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού.
3. Στην υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτεται ονομαστική κατάσταση των αθλητών και προπονητών του συλλόγου. Σε περίπτωση παρουσίας σε προπόνηση νέων αθλητών το σωματείο ή ο σύλλογος είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει εκ νέου υπεύθυνη δήλωση ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές ανήκουν στο σωματείο ή σύλλογο, έχουν εξετασθεί από ιατρό και δύνανται να προπονούνται.
4. Η εμφάνιση όλων των αθλητών θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση, π.χ. αθλητικές φόρμες, κατάλληλα υποδήματα, μπάλες κ.λ.π.
5. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι την αποχώρησή τους από τους αθλητικούς χώρους. Επίσης είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα που θα τους συμβούν κατά την ώρα της προπόνησης ή της παραμονής τους στους χώρους άθλησης.
ΑΡΘΡΟ 22ο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Α. Διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια
1. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των Ομοσπονδιών του κάθε αθλήματος.
2. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα φροντίζει να υπάρχουν στο γυμναστήριο όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τις Αστυνομικές Αρχές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και λαμβάνει μέτρα για αποφυγή βίας, φθορές κ.λ.π.
3. Πριν από κάθε αγώνα παραδίδονται για χρήση τα αποδυτήρια, τα κλειδιά, χρονόμετρα, από τον υπάλληλο στον υπεύθυνο του κάθε σωματείου. Το χρονικό περιθώριο εξαρτάται από την κατηγορία του αγώνα. Ειδικότερα τουλάχιστον μία (1) ώρα νωρίτερα για αγώνες εθνικών κατηγοριών και μισή ώρα (1/2) τουλάχιστον για αγώνες τοπικών, εφηβικών, παιδικών, μικρών ηλικιών και σχολικών πρωταθλημάτων.
4. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέτει, στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα και στην αντίστοιχη Αστυνομική αρχή, το πρόγραμμα αγώνων, μαζί με την άδεια αγώνων, για το γήπεδο που χρησιμοποιεί σαν έδρα.
5. Με την έναρξη του αγώνα εφαρμόζονται οι κανονισμοί του κάθε αθλήματος και το προσωπικό δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον αγωνιστικό χώρο.
6. Σε περίπτωση κάποιας ζημιάς σε λαμπτήρες, δίχτυ, ταμπλό κ.λ.π., επιτρέπεται η είσοδος προσωπικού ια την αποκατάσταση κατόπιν αδείας του παρατηρητή και της γραμματείας του αγώνα, εφόσον προηγουμένως έχει διακοπεί ο αγώνας.
7. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται σκούπισμα το δάπεδο, τότε την ευθύνη έχει το γηπεδούχο σωματείο και όχι ο υπάλληλος του Δήμου .
8. Κατά την διάρκεια των αγώνων, η υποχρέωση παρουσίας ιατρού - νοσηλευτή, μετά των απαραίτητων φαρμάκων, καθώς και αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών μετά του οδηγού αυτού, αποτελεί ευθύνη του σωματείου ή της Ομοσπονδίας. Ο ΔΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος να διαθέτει επαρκώς εξοπλισμένο χώρο ιατρείου.
Β. Διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο
1. Για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στο δημοτικό στάδιο, ισχύουν οι όροι και οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων όπως στο άρθρο 22 Μέρος Α' του παρόντος κανονισμού.
2. Τα αποδυτήρια, παραδίδονται προς χρήση από τον υπάλληλο του Δήμου, στον υπεύθυνο του κάθε ποδοσφαιρικού συλλόγου/σωματείου, ενενήντα λεπτά (90') πριν από τον αγώνα.
3. Υποχρέωση των υπαλλήλων του Δήμου είναι η χάραξη των γραμμών του γηπέδου, η ύπαρξη σημαιών κόρνερ, διχτύων τερμάτων, φορείου, κουβάδων με νερό, κ.α.
Γ. Διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στα λοιπά γήπεδα
1. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Αθηνών.
2. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέτει το πρόγραμμα αγώνων, μαζί με την άδεια αγώνων, στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του ΔΟΠΑΠ και στην αντίστοιχη Αστυνομική Αρχή.
3. Για την τέλεση των αγώνων ποδοσφαίρου ουδεμία ευθύνη και αρμοδιότητα έχει ο ΔΟΠΑΠ.
4. Για την προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα ποδοσφαίρου ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 15 του παρόντος κανονισμού.
Δ. Διεξαγωγή αγώνων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο
1. Απαραίτητο στοιχείο για τη διεξαγωγή των αγώνων αποτελεί η ύπαρξη άδειας τέλεσης αγώνα.
2. Όλα τα όργανα και υλικά διεξαγωγής του αγώνα παραδίδονται από τον αρμόδιο υπάλληλο του σταδίου με πρωτόκολλο στον υπεύθυνο των αγώνων, ο οποίος έχει ορισθεί με την προκήρυξη από τον ΣΕΓΑΣ ή τον σύλλογο και επιστρέφονται αμέσως μετά το πέρας των αγώνων.
3. Η χρήση του σκάμματος είναι ευθύνη των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ ή του συλλόγου. Η αρχική διαμόρφωση είναι ευθύνη του προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
4. Η χάραξη των γραμμών στο ταρτάν του στίβου είναι ευθύνη του Δήμου. Η χάραξη των γραμμών σε χωμάτινο στίβο (kourasanit) είναι ευθύνη του ΣΕΓΑΣ.
5. Για την διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφύρας και της σφαίρας στο χλοοτάπητα του σταδίου, απαιτείται έγκριση διεξαγωγής από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του ΔΟΠΑΠ, για λόγους προστασίας του χλοοτάπητα.
6. Κατά την διάρκεια των αγώνων, η υποχρέωση παρουσίας ιατρού - νοσηλευτή, μετά των απαραίτητων φαρμάκων, καθώς και αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών μετά του οδηγού αυτού, αποτελεί ευθύνη του συλλόγου ή της Ομοσπονδίας.
ΑΡΘΡΟ 23°: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ &
ΧΩΡΟΥΣ
1. Την ευθύνη συντονισμού των συμμετεχόντων και των θεατών σε αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις και αγώνες, καθώς και τη διακίνηση του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού, έχει ο οργανωτής στον οποίο έχει διατεθεί η χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.
2. Υλικοτεχνική υποδομή και άλλα υλικά που ανήκουν στο ΔΟΠΑΠ και διατίθενται στον χρήστη, καταγράφονται σε ειδικό έντυπο που του χορηγεί ο αρμόδιος υπάλληλος του χώρου. Επίσης, ο διοργανωτής, φέρει έναντι του Δήμου την ευθύνη για τυχόν φθορές, καταστροφές και εν γένει ζημιές στον εξοπλισμό και αγωνιστικό χώρο της εγκατάστασης και βαρύνεται με το κόστος της αποκατάστασής τους.
3. Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν σχέση με την εκδήλωση και φέρουν τα κατάλληλα υποδήματα.
4. Η χρήση των ηλεκτρολογικών πινάκων και οργάνων γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο του Δήμου ή άλλο ηλεκτρολόγο, που ορίζεται από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου.
ΑΡΘΡΟ 24ο: ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
1. Οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι δεν διατίθενται, είτε μπορεί να ανακληθεί προσωρινά η παραχώρησή τους, είτε να τροποποιηθεί το ετήσιο πρόγραμμα κατανομής, όταν, ύστερα από πρόταση της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, ο ΔΟΠΑΠ , έκτακτα, είτε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσης, χρειάζεται την αθλητική εγκατάσταση για την ανάπτυξη των δικών του προγραμμάτων ή και εκδηλώσεων.
2. Επίσης, ανάκληση, προσωρινή ή μόνιμη, της απόφασης παραχώρησης, είτε τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος κατανομής, μπορεί να συμβεί για τους παρακάτω, σωρευτικά ή μεμονωμένους, λόγους : α. Όταν, με παλαιότερη αίτηση, έχει γίνει η διάθεση του χώρου σε άλλο φορέα, μετά από σχετικό έλεγχο του πρωτοκόλλου αλληλογραφίας. β. Όταν το είδος και το αντικείμενο της δραστηριότητας είναι αντίθετο με τον παρόντα κανονισμό ή με το κοινό αίσθημα ή μπορεί να προκαλέσει την κοινή γνώμη ή άλλους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. γ. Όταν ο αιτών έχει παραβεί στο παρελθόν όρους του κανονισμού λειτουργίας ή δεν ήταν συνεπής στη χρήση, γεγονός το οποίο πιστοποιείται από έγγραφη σχετική αναφορά των υπευθύνων λειτουργίας των χώρων. δ. Όταν ο αιτών δεν πληροί τις προϋποθέσεις του παρόντος κανονισμού.
ΑΡΘΡΟ 25ο: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
Αντίθετη με τον παρόντα κανονισμό είναι :
1. Η χρήση χώρων που δεν έχουν διατεθεί και δεν αναφέρονται στην αίτηση χρήσης.
2. Η μεταβολή της διαρρύθμισης των κινητών στοιχείων των χώρων χωρίς έγκριση.
3. Η χρήση για διαφορετικούς λόγους από εκείνους που αναφέρονται στην αίτηση
χρήσης.
4. Η επικόλληση ή ανάρτηση υλικού, αφισών, αυτοκόλλητων, πινακίδων, πανό, λογοτύπων χωρίς έγκριση.
5. Η υπεκμίσθωση των διατιθέμενων χώρων (ολική ή μερική), είτε η δωρεάν διάθεση σε τρίτους.
6. Η είσοδος κατοικίδιων ζώων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. (εξαιρούνται τα κατοικίδια ως συνοδοί Ατόμων με Αναπηρία)
7. Η είσοδος παντός είδους τροχοφόρου (ποδήλατα, μοτοσικλέτες, κ.ά.)
ΑΡΘΡΟ 26ο: ΚΥΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ
1. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί χρήση αθλητικής εγκατάστασης κατά παράβαση των άρθρων του παρόντος κανονισμού, τότε, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, δύναται να επιβληθεί έγγραφη επίπληξη με απόφαση Πρόεδρου
2. Σε περίπτωση υποτροπής της παράβασης, εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την επιβολή της έγγραφης επίπληξης, τότε, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, δύναται να επιβληθεί: α. Αποκλεισμός, μέχρι 30 ημερολογιακών ημερών της χρήσης της συγκεκριμένης εγκατάστασης, με απόφαση Πρόεδρου. β. Αποκλεισμός, μέχρι 60 ημερολογιακών ημερών της χρήσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου.
3. Σε περίπτωση νέας υποτροπής εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την επιβολή της ποινής της περίπτωσης 2α ή 2β, τότε, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, δύναται να επιβληθεί έως και για ένα (1) έτος απαγόρευση της χρήσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΡΘΡΟ 27ο: ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
1. Επιτρέπεται η χρήση των επιφανειών των αθλητικών χώρων για προβολή διαφημίσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
2. Οι διαφημίσεις αναρτώνται ή τοποθετούνται σε χώρους που προκαθορίζονται από τον ΔΟΠΑΠ και απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε άλλα σημεία πλην αυτών.
3. Ο ΔΟΠΑΠ, δύναται, σε προσδιορισμένα με απόφασή του τμήματα των ως άνω επιφανειών των αθλητικών χώρων να τοποθετεί τα δικά του εμβλήματα ή τα εμβλήματα, λογότυπα, διακριτικά σήματα κ.λπ. των διαφόρων κατά καιρούς δωρητών ή χορηγών των δραστηριοτήτων του.
4. Τα ως άνω προβαλλόμενα εμβλήματα, σήματα ή επωνυμίες απαγορεύεται να επικαλύπτονται καθ' οιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα ή άλλης αθλητικής ή μη διοργάνωσης.
5. Οι προδιαγραφές (η μορφή, το υλικό, οι διαστάσεις και ο τρόπος ανάρτησης) θα καθορίζονται με απόφαση Πρόεδρου και θα υπόκεινται στον έλεγχο της υπηρεσίας.
6. Οι καθορισμένοι ελεύθεροι διαφημιστικοί χώροι, δύνανται να διατίθενται έναντι αντιτίμου, που καθορίζεται και εγκρίνεται με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου .
7. Στις περιπτώσεις, που σύμφωνα με τη νομοθεσία οι αγωνιζόμενες ομάδες ή οι αντίστοιχες ομοσπονδίες ή άλλες διοργανώτριες αρχές δικαιούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων να κάνουν χρήση διαφημιστικών χώρων και να εισπράττουν τα αντίστοιχα αντίτιμα από τους διαφημιζόμενους, θα πρέπει, πριν προβούν στην ανάρτηση ή τοποθέτηση των αντίστοιχων διαφημιστικών μηνυμάτων, να γνωστοποιούν στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα τα αντίστοιχα συμφωνητικά με τους διαφημιζόμενους, να προκαταβάλλουν τα νόμιμα τέλη και τα δικαιώματα του ΔΟΠΑΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99 άρθρο 56 όπως ισχύει κάθε φορά και να χρησιμοποιούν αυστηρά τους προσδιορισμένους από τον ΔΟΠΑΠ διαφημιστικούς χώρους. 8.
8. Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι ομάδες και οι εκπρόσωποί τους, που αναρτούν διαφημιστικά μηνύματα σε συμφωνημένα με τον ΔΟΠΑΠ σημεία κατά τη διάρκεια των αγώνων για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό των ομοσπονδιών τους, σύμφωνα με τα προηγούμενα, υποχρεούνται στην καθαίρεση ή απομάκρυνση των ανωτέρω διαφημίσεων από τους αγωνιστικούς χώρους, αμέσως μετά τη λήξη των αντίστοιχων αγώνων.
9. Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι ομάδες και οι εκπρόσωποί τους κατά την ανάρτηση, τοποθέτηση ή απομάκρυνση των ως άνω διαφημίσεων, οφείλουν να αποφεύγουν οποιαδήποτε φθορά στις επιφάνειες των αθλητικών χώρων ή άλλων διαφημιστικών πινακίδων.
10. Διαφημίσεις που αντίκεινται στο πνεύμα του αθλητισμού και σε ότι αυτός πρεσβεύει, δεν θα γίνονται αποδεκτές σε καμία περίπτωση. Η κρίση περί του τι αντίκειται ή όχι στο πνεύμα του αθλητισμού, είναι ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
11. Κάθε παράβαση των ανωτέρω επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία και τον παρόντα κανονισμό.
12. Δεν επιτρέπεται σε σωματεία, συλλόγους, ακαδημίες και ομοσπονδίες η άσκηση οποιασδήποτε εμπορικής δραστηριότητας και οι κάθε είδους πωλήσεις (πχ. αθλητικό υλικό, τρόφιμα, ποτά, διαφημιστικά προϊόντα, κ. λπ.) στους χώρους των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων .
ΑΡΘΡΟ 28ο: ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σύμφωνα και με το ΠΔ 194/88 ΦΕΚ 84/6-5-80 άρθρο 23, ενδεικτικά, τα καθήκοντα των υπαλλήλων είναι :
1. Επιμελητές (ΥΕ/ΔΕ) Εκτελεί εργασίες θυρωρού, μεταφορές εγγράφων, μεταφοράς επίπλων, κ.α, εποπτείας και φύλαξης χώρων και κτιρίων, χειρισμός φωτοτυπικού μηχανήματος, αποθηκάριου ή βοηθού αποθηκάριου και άλλες συναφείς βοηθητικές εργασίες.
2. Προσωπικό καθαριότητας (ΥΕ/ΔΕ) Εκτελεί εργασίες καθαριότητας και άλλες συναφείς εργασίες.
3. Εργάτες - Γεν. καθηκόντων (ΥΕ/ΔΕ) Εκτελεί κάθε είδος χειρωνακτικές εργασίες π.χ. καθαριότητα χώρων, κερκίδων, μεταφοράς οργάνων, φύλαξης χώρων, αποδυτηρίων, αποθηκάριοι, επίβλεψη χώρων γηπέδων, ανανέωσης γραμμοχάραξης αγωνιστικών χώρων πλην των περιπτώσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπου οι γραμμές έχουν σβηστεί εντελώς και χρειάζεται ράμμα και μέτρηση των αποστάσεων.
4. Φύλακες (ΥΕ/ΔΕ) Εκτελεί εργασίες επίβλεψης & φύλαξης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
5. Υπάλληλος Μηχανολογικού - Τεχνικού - Ηλεκτρολογικού - Ηλεκτρονικού Τομέα (ΔΕ)
α. Εκτελεί εργασίες για τη συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων των αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα: © των κτιριακών εγκαταστάσεων © των ηλεκτρολογικών
εγκαταστάσεων © των υδραυλικών και θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων © των υπαίθριων εγκαταστάσεων © συντήρηση χλοοταπήτων © κλάδεμα, κόψιμο χόρτων, λίπανση, ράντισμα, σκάψιμο. β. Για κάθε εργασία (τροποποίηση, αλλαγή, επέκταση μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού δικτύου, υδραυλικής εγκατάστασης, κ.ά.) του σχεδίου των αθλητικών εγκαταστάσεων, απαιτείται συνεργασία με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου και γραπτή έγκριση. γ. Ο έλεγχος λειτουργίας των μηχανολογικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από αρμόδιο μηχανικό του Δήμου και να χορηγείται πιστοποιητικό καλής λειτουργίας. δ. Όπου λειτουργούν καυστήρες, λέβητες BOILLER υποχρεωτικά θα γίνεται ετήσια συντήρηση α) είτε από υπάλληλο αντίστοιχης ειδικότητας, β) είτε από ειδικό ιδιωτικό συνεργείο συντήρησης, οπότε και θα διακόπτεται η λειτουργία των αθλητικών χώρων, μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου και του προϊστάμενου της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Ο/Η προϊστάμενος/προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας μπορεί να αναθέσει καθήκοντα σε προσωπικό άλλης ειδικότητας, ενός από τους παραπάνω κλάδους, ή σε υπαλλήλους του ίδιου κλάδου. Π.χ. ο φύλακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως νυχτοφύλακας και αντίστροφα.
ΑΡΘΡΟ 29ο: ΕΣΟΔΑ
Τα έσοδα για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων μπορούν να προέρχονται :
1. Από δημοτικούς πόρους και τυχόν έκτακτες επιχορηγήσεις κρατικών φορέων.
2. Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων καλύπτεται κυρίως από δημοτικούς πόρους. Δύναται όμως, με εισήγηση του Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίζει αντίτιμο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από Νομικά Πρόσωπα, συλλόγους, σωματεία, οργανισμούς, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δημότες, ώστε να καλύπτεται μέρος των εξόδων της κάθε εγκατάστασης. Το αντίτιμο περιλαμβάνεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπογράφεται σε κάθε περίπτωση πριν από την παραχώρηση της χρήσης του αθλητικού χώρου, και διατίθεται κυρίως για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών της κάθε αθλητικής εγκατάστασης.
3. Από τις εισφορές των αθλουμένων στα προγράμματα αθλητισμός για όλους.
4. Από το αντίτιμο για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, αθλητικών διοργανώσεων, κλπ.
5. Από τις διαφημίσεις
6. Από την εκμίσθωση των κυλικείων.
ΑΡΘΡΟ 30ο: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Κυλικεία α. Κυλικεία μπορούν να λειτουργούν στους αθλητικούς χώρους, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και η εκμίσθωσή τους γίνεται σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Οι ώρες λειτουργίας των κυλικείων ακολουθούν αυτές των αθλητικών χώρων και αναφέρονται στο σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης. β. Στα κυλικεία και λοιπούς αθλητικούς χώρους απαγορεύεται η διάθεση αλκοολούχων ποτών, προϊόντων καπνού και κάθε είδους φαρμάκων, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και ιδιοσκευασμάτων. γ. Ο μισθωτής ή διαχειριστής του κυλικείου είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του χώρου πέριξ και εντός του κυλικείου.
2. Διαφημίσεις α. Η χωροθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων, γίνεται μόνο με υπόδειξη της αρμόδια υπηρεσιακής μονάδας του ΔΟΠΑΠ. β. Η διάθεση των χώρων τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων θα γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. γ. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του ΔΟΠΑΠ δύναται να προσδιορίζει και άλλους χώρους για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, οιασδήποτε μορφής. δ. Το οιοδήποτε διαφημιστικό έσοδο αφορά σε όλη την αγωνιστική περίοδο, από Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους έως Ιούνιο επομένου έτους, και δύναται να αναπροσαρμόζεται. ε. Εκτός από τις χωροθετημένες πινακίδες μπορούν να τοποθετούνται και κινητές πινακίδες από τις αγωνιζόμενες ομάδες και λοιπούς δικαιούχους (ΕΟΠΕ, ΕΠΣ κλπ), σε συμφωνούμενα σημεία στους αγωνιστικούς χώρους κατά την διάρκεια των αγώνων, σύμφωνα και με τις προκηρύξεις των αντίστοιχων ομοσπονδιών, με την υποχρέωση των δικαιούχων ομάδων και φορέων να καθαιρούν τις ως άνω διαφημιστικές πινακίδες μετά το τέλος των αγώνων και να καθαρίζουν τους αντίστοιχους χώρους. στ. Τα διαφημιστικά έσοδα από αυτές, θα εισπράττουν οι ομάδες και θα αποδίδουν το νόμιμο ποσοστό των ανωτέρω εσόδων στην Οικονομική Υπηρεσία του ΔΟΠΑΠ, βάσει του άρθρου 56 του νόμου 2575/99 όπως ισχύει, με την προσκόμιση των αντίστοιχων συμφωνητικών τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο αφορούν.
3. Λοιπά α. Για όλους τους χώρους άθλησης, αποθηκών κλπ, κλειδιά διαθέτει το προσωπικό του δημοτικού χώρου άθλησης β. Οι χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν αποτελούν πεδία έκφρασης απόψεων, μέσω αναρτήσεων, ανακοινώσεων, αναγραφής συνθημάτων ή προβολής άλλου είδους μηνυμάτων. γ. Οι πίνακες ανακοινώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν αποτελούν διαφημιστικό χώρο, χώρο προς ενοικίαση, ούτε τα αναρτώμενα εκφράζουν τον Δήμο. Σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως ανοικτό forum ιδεών, σκέψεων και προτάσεων κάθε είδους στο μέτρο της καλώς νοούμενης ευπρέπειας. Το κάθε υλικό θα παραδίδεται στον υπεύθυνο του αθλητικού χώρου, ο οποίος - κατά την κρίση του - θα εγκρίνει την ανάρτησή του ή μη, καθώς και το χώρο - χρόνο ανάρτησής του. δ. Η συμπεριφορά των θεατών, αθλητών, προπονητών, παραγόντων οφείλει να είναι κόσμια. Σε αντίθετη περίπτωση, ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου, κατόπιν ιεραρχικής ενημέρωσης των προϊσταμένων του, ορίζεται ως αρμόδιος για : (1) την απομάκρυνση θεατή, αθλητή, παράγοντα, αθλητικού σωματείου, (2) την διακοπή του αγώνα, όταν δεν τηρείται ο παρών κανονισμός λειτουργίας και όταν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
ΑΡΘΡΟ 31°: ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Κάθε θέμα που αναφέρεται στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ και δεν περιλαμβάνεται στον παρόντα Κανονισμό, ρυθμίζεται ή τροποποιείται κατά περίπτωση με απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ .
2. Όλοι οι αθλητές - χρήστες, οι επισκέπτες και οι θεατές των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων υποχρεούνται να συμμορφώνονται στις ρυθμίσεις του παρόντος κανονισμού και στις υποδείξεις του αρμόδιου προσωπικού του ΔΟΠΑΠ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΡΘΡΟ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
ΑΡΘΡΟ 2. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΡΘΡΟ 3. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΡΘΡΟ 4. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 5. ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΦΟΡΕΙΣ
ΑΡΘΡΟ 6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΡΘΡΟ 7. ΕΓΓΡΑΦΗ - ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΘΡΟ 9. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΘΡΟ 10. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΑΡΘΡΟ 11. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΑΡΘΡΟ 12. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΑΡΘΡΟ 13. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΑΡΘΡΟ 14. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΡΘΡΟ 15. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ
ΑΡΘΡΟ 16. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΑΡΘΡΟ 17. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΡΘΡΟ 18. ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΑΡΘΡΟ 19. ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΑΡΘΡΟ 20. ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ
ΑΡΘΡΟ 21. ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΑΡΘΡΟ 22. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΡΘΡΟ 23. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟ 24. ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 25. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 26. ΚΥΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ
ΑΡΘΡΟ 27. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 28. ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 29. ΕΣΟΔΑ
ΑΡΘΡΟ 30. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 31. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Μετά από διαλογικές συζητήσεις το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Κατά πλειοψηφία δώδεκα (12) υπέρ και δύο (2) παρών (κος Γκλεζάκος και κος Μελισσάρης) την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΠΑΠ
Η απόφαση έλαβε τον αριθμό 60/2017
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τα Μέλη
Μαρία Δημητριάδου
Μιχάλης Χατζής
Μιχάλης Τράκας
Ευστάθιος Κίντζιος
Γιώργος Τσουροπλής
Δημήτριος Οικονόμου Σταματία Ζούλια
Δέσποινα Ζαμπούκου
Αχιλλέας Μελισσάρης
Θεόδωρος Γκλεζάκος
Βασίλης Σκουφίτσας
Παναγ ιώτης Νικολούδης
Κατερίνα Γκούμα
Αλέξανδρος Φιλόσοφος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 75ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!
Εθνικά θέματαπριν από 52 λεπτά
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 75ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!
ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ- ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!
«ΒΟΜΒΕΣ» ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» (http://eoeradio.org/sports/ 21.00-22.30)! ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!
Κοινωνίαπριν από 5 ώρες
«ΒΟΜΒΕΣ» ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» (http://eoeradio.org/sports/ 21.00-22.30)! ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ....
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ
Τοπικά νέαπριν από 5 ώρες
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA-ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!
Κοινωνίαπριν από 9 ώρες
ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA-ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΟΚ! ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ!
Κοινωνίαπριν από 20 ώρες
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΟΚ! ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ!
ΑΦΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΜΠΑΛΩΝΕΙ ΤΑ ΑΜΠΑΛΩΤΑ! ΑΜΠΑΛΗ....
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ... ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ) ΜΕ 2 ΑΛΛΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)!
Εθνικά θέματαΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ... ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ) ΜΕ 2 ΑΛΛΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)!
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΕΣ!
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ!
Τοπικά νέαΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ!
ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΤΕ...
ΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 21ο ΔΡΟΜΟ ΒΟΥΝΟΥ ΥΜΗΤΤΟΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...
ΑθλητισμόςΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 21ο ΔΡΟΜΟ ΒΟΥΝΟΥ ΥΜΗΤΤΟΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΠΡΟΒΝΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΗΤΑΝ 74 ΕΤΩΝ
ΚοινωνίαΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΠΡΟΒΝΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΗΤΑΝ 74 ΕΤΩΝ
ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ! ΔΕΙΤΕ...
Τοπικά νέαΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ! ΔΕΙΤΕ...
ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ! ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!
ΑθλητισμόςΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ! ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!
ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ...ΣΟΥΠΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΟΚ! ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΜΙΝΗ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΗ Β′ ΕΘΝΙΚΗ! Ο ΠΑΟΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΠΟΡ!
ΑθλητισμόςΤρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ...ΣΟΥΠΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΟΚ! ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΜΙΝΗ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΗ Β′ ΕΘΝΙΚΗ! Ο ΠΑΟΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΠΟΡ!
ΤΟ 583 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣΤΟ 583 ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Κάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούςΚάθε Τετάρτη η πολιτική επικαιρότητα χωρίς ρετούς
.
.
.
.
.
.
.


 

 λογοτυπο κειμενο κατω

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ...ΗΜΙΓΥΜΝΟ ΑΘΛΗΤΗ!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ...ΗΜΙΓΥΜΝΟ ΑΘΛΗΤΗ!
OPTOCENTER
© 2020 Ειδήσεις και ενημέρωση | indobserver.gr all rights reserved